Comp 1

ύκλωμα προωθούσε μετανάστες προς την Ευρώπη μέσω Ιωαννίνων!

on .

PERIPOLIKO DROMOS

Σε… διάδρομο εξόδου παράτυπων μεταναστών από τη χώρα μας προς την Ευρώπη μέσω της Αλβανίας είχε μετατρέψει τον Νομό Ιωαννίνων κύκλωμα το οποίο εξαρθρώθηκε από την τοπική Ασφάλεια, έπειτα από μεθοδική έρευνα της τελευταίας. Η προώθηση των μεταναστών γινόταν από την ελληνοαλβανική μεθόριο.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα Πακιστανικής καταγωγής, τα οποία κατηγορούνται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διευκόλυνσης μεταφοράς και εξόδου από τη χώρα αλλοδαπών και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, καθώς και πέντε παράτυποι μετανάστες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 

Έβγαζαν χρήματα

Η επιχείρηση της Ασφάλειας Ιωαννίνων εξελίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε αλλοδαπός με συνοδηγό ομοεθνή του, να κινείται με κατεύθυνση προς Κακαβιά μέσω επαρχιακής οδού και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν σ’ αυτό πέντε παράτυποι μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε αποκαλύφθηκε η ύπαρξη κυκλώματος, τα μέλη του οποίου, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, αναλάμβαναν έναντι αμοιβής να παραλαμβάνουν από την πόλη των Ιωαννίνων αλλοδαπούς διάφορων εθνικοτήτων, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη παρουσία τους στη χώρα, και να τους μεταφέρουν πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων, ώστε από εκεί να περάσουν πεζή στην Αλβανία, με τελικό προορισμό ευρωπαϊκές χώρες 

Με καλή οργάνωση…

Η σπείρα είχε οργανωθεί καλά για τις ανάγκες των δραστηριοτήτων της και δρούσε με πολύ προσεκτικό τρόπο. Τα μέλη της είχαν εφοδιασθεί με οχήματα, ενώ προκειμένου να αποφεύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους, χρησιμοποιούσαν το επαρχιακό δίκτυο αντί του εθνικού.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμη δύο μέλη του κυκλώματος, ενώ κατασχέθηκαν δύο οχήματα, 320 ευρώ, 10 κινητά τηλέφωνα, πέντε πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και δύο πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Συνελήφθη δραπέτης 

Σε άλλα νέα από το χθεσινό αστυνομικό δελτίο, ένας αλλοδαπός δραπέτης συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσπρωτία από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. Ειδικότερα, ύστερα από συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη, ο οποίος αναζητούνταν από τον Οκτώβριο του 2023, όταν δεν επέστρεψε στη φυλακή όπου κρατούνταν, ύστερα από άδεια που είχε λάβει.

Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός εξέτιε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και έξι μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.