Comp 1

Αυστηροί οι έλεγχοι και πρόστιμα για την ανεξέλεγκτη αφισορύπανση!

on .

TATSHS ANTIDHMARXOS SYNENTEYKSH

Σε ανησυχητικά επίπεδα βρίσκεται η ανεξέλεγκτη τοποθέτηση αφισών στην πόλη των Ιωαννίνων, επιβαρύνοντας το περιβάλλον και την αισθητική. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι εντοπίζονται αναρτημένες αφίσες ακόμα και πέντε ετών!

Στα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος Ιωαννιτών για τον έλεγχο του φαινομένου αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου χθες ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Τάτσης, κρούοντας το καμπανάκι προς πάσα κατεύθυνση.

Ο κ. Τάτσης αρχικά έκανε σαφές ότι η ανάρτηση αφισών απαγορεύεται καθολικά. Αυτό που επιτρέπεται, έπειτα από συγκεκριμένες ενέργειες και σχετική έκδοση άδειας είναι ανάρτηση μπάνερ σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Με την αφισορύπανση, όπως είπε, δημιουργούμε δύο μορφές ρύπανσης, την αισθητική και την περιβαλλοντική.

«Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να περιορίσει το φαινόμενο της αφισορύπανσης. Παρά τις δράσεις αυτές, διαπιστώνουμε ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να εντείνεται», διευκρινίζει αρχικά ο κ. Τάτσης.

Οι ενέργειες του Δήμου

Το επόμενο βήμα που θα κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών είναι: α) αυστηρός έλεγχος και παρακολούθηση. Ενισχύονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την παρακολούθηση των κρίσιμων σημείων όπου παρατηρείται συχνότερη αφισορύπανση με την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων. Παράλληλα, συνεργεία του Δήμου θα προβαίνουν στην απομάκρυνση των αφισών. β) Συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις. Καλούνται οι επιχειρηματίες να συνεργαστούν, ενώ ξεκινάει καμπάνια ενημέρωσης για την προώθηση εναλλακτικών μεθόδων διαφήμισης. γ) Εκπαιδευτικές δράσεις και ευαισθητοποίηση. δ) Ανάπτυξη υποδομών. Νέοι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για την τοποθέτηση νόμιμων μπάνερ και ανακοινώσεων.

Οι δηλώσεις

«Η επιτυχία των μέτρων αυτών εξαρτάται από την συνεργασία και την υποστήριξη όλων πολιτών και φορέων της πόλης μας. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα προς μια πιο καθαρή και ομορφότερη πόλη», καταλήγει ο κ. Τάτσης.

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Επιχειρησιακού Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Αλεξίου, σε δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Θα στηρίξουμε ανεπιφύλακτα την προσπάθεια αυτή, όπως κάνουμε πάντα, με όλες μας τις δυνάμεις. Από την εμπειρία που έχουμε τόσα χρόνια, πιστεύω ότι θα έχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας επαρκεί, σημείωσε: «Το προσωπικό είναι καλά εκπαιδευμένο και μπορεί να ανταπεξέλθει και με λιγότερο προσωπικό από ό,τι προβλέπεται. Το σημαντικότερο όπλο που έχουμε σε αυτή την προσπάθεια είναι ότι έχουμε μια σχετικά μεγάλη εμπειρία, έχουμε αντιμετωπίσει ξανά το ζήτημα. Μπορούμε να το προχωρήσουμε πολύ γρήγορα».

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΡΤΗΣ