Comp 1

Ανταλλαγή πυρών με... φόντο τις συνθήκες στο Εργοτάξιο

on .

ERGOTAKSIO DHMOY PROBLHMATA 1 17 7 24

Δεν άφησε αναπάντητα τα βέλη η Δημοτική Αρχή που της εξαπέλυσαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και η Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο Εργοτάξιο του Δήμου, δίνοντας τη δική της απάντηση στα όσα κατήγγειλαν οι παραπάνω πλευρές.

Η Δημοτική Αρχή καταλογίζει προσωπικά παιχνίδια στην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων Τίνα Ζέκα για τα όσα έγιναν στο εργοτάξιο την Τετάρτη και τις καταγγελίες της προέδρου αλλά και της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δημου Ιωαννιτών, μετά την κλήση της Αστυνομίας που βρέθηκε στο χώρο του εργοταξίου. Υποστηρίζει δε ότι έχει δώσει εντολή να μην πλένεται μέσα στο εργοτάξιο το όχημα των βιοαποβλήτων και πως προφανώς η ίδια είχε δρομολογήσει, χωρίς επιτυχία πάντως, τη μεταφορά του εργοταξίου.

 Είχε προηγηθεί συνάντηση…

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή αναφέρθηκε στη συνάντηση που προηγήθηκε των καταγγελιών, την Τρίτη, μεταξύ του κ. Χρυσοστόμου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ιωαννιτών Κώστα Μπαμπασίκα και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων, καθώς και υπαλλήλων της υπηρεσίας καθαριότητας. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν επίσης ο Ιατρός Εργασίας και ο Τεχνικός Ασφαλείας. Όπως αναφέρεται, συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων όπως αυτά της αναστολής της μεσημεριανής βάρδιας, οι καλοκαιρινές άδειες των εργαζομένων στη νυχτερινή βάρδια αποκομιδής, οι προσλήψεις προσωπικού και οι υγειονομικές συνθήκες στο εργοτάξιο με έμφαση στον καθαρισμό του απορριμματοφόρου των βιοαποβλήτων, την απεντόμωση, τα σιδερικά και τον χώρο εποπτών καθαριότητας. 

Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή σήκωσε το γάντι στην κα Ζέκα, λέγοντας πώς οι δηλώσεις που έκανε μετά τη συμφωνία των λύσεων στα προβλήματα που τέθηκαν, εξυπηρετούν  τους δικούς της προσωπικούς – συνδικαλιστικούς λόγους και σίγουρα όχι τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ είναι άγνωστο αν απηχούν στο σύνολο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ.

«Είναι επίσης σαφές ότι η χωροθέτηση του εργοταξίου στο συγκεκριμένο σημείο είναι προβληματική και για το λόγο αυτό η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» την περίοδο 2014-2019 ξεκίνησε τις προσπάθειες μετεγκατάστασής του, τις οποίες έχει εκκινήσει εκ νέου», τόνισε η Δημοτική Αρχή. 

Θέμα προσωπικών δεδομένων

Ενημερωτικό σημείωμα για όσα συνέβησαν στο εργοτάξιο την Τετάρτη απέστειλε ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Καθαριότητας προς τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ιωαννιτών, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και τη νομική υπηρεσία του Δήμου.

Στο έγγραφο, σημειώνεται πως η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων «χωρίς ενημέρωση και άδεια από κανέναν, κάλεσε τα κανάλια για φωτογραφίες, βίντεο» και για συνέντευξη από την ίδια στον χώρο του εργοταξίου, κάτι που δεν αποφεύχθηκε «παρότι η αστυνομία κλήθηκε από τον διευθυντή της Υπηρεσίας για την προστασία από άσκοπη και ανεξέλεγκτη προβολή εργαζομένων». 

Η παράταξη «Γιάννενα - Νέα Εποχή»

Για μη τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στο εργοτάξιο, αλλά και αδιέξοδο στην μετεγκατάσταση του εργοταξίου, κατηγορεί την Δημοτική Αρχή, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. «Έστω και τώρα ας μεριμνήσει για τα αυτονόητα και ας δείξει ότι έχει την βούληση να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του εργοταξίου, των εργαζομένων αλλά και της πόλης», ανέφερε μεταξύ άλλων η παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή».