Comp 1

Καλλιεργούσε κάνναβη σε γλάστρες στο μπαλκόνι του στη Θεσπρωτία!

on .

KANNABH DENDRYLIA MPALKONI

Είναι αρκετοί τελικά εκείνοι που αποφασίζουν να στραφούν σε… εναλλακτικές καλλιέργειες, όπως αυτές των δενδρυλλίων χασίς, οι οποίες σαφώς και είναι πιο επικερδείς σε σχέση με τις συμβατικές. 

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο «αγρότης» αυτός κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στη φυλακή, αφού η Δίωξη Ναρκωτικών δεν αστειεύεται και οι συλλήψεις είναι σχεδόν καθημερινές. Εξάλλου, η διακίνηση (αλλά και η χρήση) ναρκωτικών εξακολουθεί να είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες στην Ήπειρο. 

Σημειώνεται ότι η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Έντεκα δενδρύλλια…

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε ένας ακόμη καλλιεργητής δενδρυλλίων κάνναβης στην Ήπειρο, καθώς κατασχέθηκαν έντεκα δενδρύλλια και φυτά κάνναβης, που καλλιεργούσε ο αλλοδαπός στο μπαλκόνι του σπιτιού του στη Θεσπρωτία.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ελέγχων για την αποτροπή της καλλιέργειας ναρκωτικών, συνελήφθη σε περιοχή της Θεσπρωτίας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.  Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του αλλοδαπού, κατά την οποία διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στο μπαλκόνι του 5 δενδρύλλια κάνναβης ύψους μέχρι 1,80 μέτρα, καθώς και 6 φυτά κάνναβης σε γλαστράκια (φυτώριο). 

Ακόμη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 24,34 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, σπόροι κάνναβης και δυο κινητά τηλέφωνα.

Κατά τη διεξαγωγή των ερευνών συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «Λάσι», ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. 

Δυο συλλήψεις στην Κακαβιά

Δύο συλλήψεις αναζητούμενων προσώπων, αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου, αντίστοιχα. 

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης Τακτικής Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Αθηνών για «εισαγωγή, μεταφορά και αποθήκευση ναρκωτικών». 

Στη δεύτερη περίπτωση, σε βάρος του συλληφθέντος εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου για «ακάλυπτες επιταγές» και «απείθεια», με ποινές φυλάκισης 9 και 2 μηνών, αντίστοιχα.