Comp 1

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων: Άθλιες οι συνθήκες στο Εργοτάξιο του Δήμου!

on .

ERGOTAKSIO DHMOY PROBLHMATA 17 7 24

Tριτοκοσμικές χαρακτηρίζει τις συνθήκες που επικρατούν στο εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Ιωαννίνων, ενώ ζητά να σταματήσει η μεσημβρινή βάρδια στην αποκομιδή των απορριμμάτων, ειδικά εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων προχώρησε σε μια σειρά σοβαρών καταγγελιών, καυτηριάζοντας και την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να σταματήσει τη συνέντευξη Τύπου από τον χώρο του εργοταξίου καλώντας την αστυνομία. Όσο για τις συνθήκες τις χαρακτηρίζει άθλιες, καθώς πέρα από τα γνωστά προβλήματα, τώρα πλένεται στο χώρο και το απορριμματοφόρο των βιοαποβλήτων.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, το βράδυ είναι ανυπόφορη η κατάσταση από τα κουνούπια και τις κατσαρίδες, ενώ τα παλιοσίδερα κάθε μήνα αυξάνονται για να κάνουν φωλιές τα ποντίκια και τα φίδια. 

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για το Δήμο Ιωαννιτών για το γεγονός ότι πέντε μήνες από την πρώτη συνάντηση με το σωματείο, ολοκλήρωσε μια μελέτη σαν αυτές που έκανε και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί ο πλειοδότης για να πάρει τα υλικά. Προσθέτει δε ότι δεν υπάρχει ούτε μισός επίδεσμος για ένα μικροτραυματισμό παρά το γεγονός ότι το σωματείο έχει ενημερώσει και γραπτώς ότι δεν υπάρχουν υλικά φαρμακείου. 

Να σταματήσει η μεσημεριανή αποκομιδή!

Έντονη δυσφορία προκαλεί στους πολίτες το παρατεταμένο κύμα καύσωνα, ενώ ιδιαίτερα επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων είναι η εργασία στους εξωτερικούς χώρους τις ώρες που το θερμόμετρο χτυπάει «κόκκινο». 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος ΟΤΑ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις πέντε το απόγευμα, όταν το θερμόμετρο των απορριμματοφόρων δείχνουν 41 βαθμούς, ενώ τα οχήματα αναγκάζονται να μένουν γεμάτα με σκουπίδια εντός του εργοταξίου, καθώς είναι κλειστός και ο ΣΜΑ και το εργοστάσιο στο Ελευθεροχώρι.

Παράλληλα, έκανε λόγο και για τραγικές ελλείψεις προσωπικού, καθώς τον Ιούνιο οι εργαζόμενοι της νυχτερινής βάρδιας δούλεψαν 26 ημέρες, ενώ είναι 20 οι εργάσιμες για το Δημόσιο, και είναι αδύνατο να δοθούν άδειες. 

Η ΛΑ.ΣΥ. 

Στο μεταξύ, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ιωαννιτών Όλυ Τσουμάνη  επικοινώνησε με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή όχι απλά προσπάθησε να σταματήσει τη συνέντευξη τύπου που θα έδινε το Σωματείο, αλλά κάλεσε και την αστυνομία, ως να πρόκειται για κοινούς εγκληματίες που εισβάλλουν σε ένα ιδιωτικό χώρο.

«Η βρώμα και τα υπολείμματα από το πλύσιμο των απορριμματοφόρων μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου στις όχθες της Παμβώτιδας, οι εργαζόμενοι που καταρρέουν από την δουλειά μέσα στο λιοπύρι, η 6ημερη και 7ημερη εργασία θα έπρεπε να κάνει τη Δημοτική Αρχή να ντρέπεται», σημείωσε η κα Τσουμάνη…