Comp 1

Απαιτούνται παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ

on .

PEAKI TABANI XALASMENO

Το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τη συντήρηση, τη λειτουργία και την ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Γιάννενα, ανέδειξε και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ Νίκος Έξαρχος μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο κ. Έξαρχος έκανε μνεία στην αποκόλληση του μεταλικού πάνελ από το στέγαστρο στο κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας και ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν θύματα.

«Η εικόνα εγκατάλειψης, μαρασμού και επικινδυνότητας των χώρων είναι παρόμοιες σ’ όλες τις εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ με ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου. Το Πανηπειρωτικό στάδιο βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη. Στο γήπεδο στίβου, το μοναδικό ολυμπιακών προδιαγραφών στην πόλη, το ταρτάν είναι διαλυμένο», σημείωσε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία προσπαθούν χωρίς καμία βοήθεια να ανταπεξέλθουν στις δυσχερείς συνθήκες πραγματοποιώντας κάθε είδους εργασία με δικά τους έξοδα. 

Παράλληλα, κατά τον κ. Έξαρχο απαιτείται άμεσα η αντικατάσταση του στεγάστρου στο κλειστό κολυμβητήριο, η ενεργειακή αναβάθμισή του, η ανανέωση του μηχανολογικού του εξοπλισμού, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του. Όπως, επίσης, να λειτουργήσει ο φωτισμός στο Πανηπειρωτικό στους χώρους για το κοινό, να δημιουργηθεί κλειστός χώρος, ενώ πρότεινε την πρόσληψη  μόνιμου προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.