Comp 1

Ο ομογενής Πέτρος Γκικουρίας θα διεκδικήσει τον Δήμο Χειμάρρας

on .

GKIKOYRIAS PETROS XIMARA

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Χειμάρρας ανακοίνωσε χθες ο ομογενής επιχειρηματίας Πέτρος Γκικουρίας, με τις κάλπες να στήνονται οριστικά στις 4 Αυγούστου. Απέναντί του θα βρεθεί ο εκλεκτός του Έντι Ράμα, μειονοτικός, πρώην βουλευτής και υπουργός και νυν περιφερειάρχης Αυλώνα, Βαγγέλης Τάβος.

Ο Πέτρος Γκικουρίας με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει ότι η απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο αφορά αποκλειστικά την βαθύτερη επιθυμία του να κάνει περισσότερα βήματα μπροστά για τον τόπο.

Γεννήθηκε στους Δρυμάδες και δούλεψε σε Ελλάδα και ΗΠΑ στον τομέα της εστίασης. «Στις 4 Αυγούστου δεν ψηφίζουμε για Πρωθυπουργό, ψηφίζουμε για Δήμαρχο! Ψηφίζουμε για την επόμενη ημέρα της Χειμάρρας! Η επόμενη ημέρα για τον Δήμο Χειμάρρας δεν θα έχει αποκλεισμούς. Δεν θα έχει παιδιά και αποπαίδια. Μονίμους κατοίκους και αποδήμους. Σοσιαλιστές και Δημοκρατικούς. Δικούς μας και μη δικούς μας. Δεν θα έχει διαφθορά. Δεν θα έχει ανασφάλεια για την περιουσία του κάθε πολίτη. Δεν θα έχει διορισμένο Δήμαρχο, που εφαρμόζει πιστά τις εντολές όσων θέλουν να σφετεριστούν τις περιουσίες μας. Από όπου κι αν προέρχονται αυτοί», τονίζει μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του. 

Και προσθέτει σε άλλο σημείο: «Η επόμενη ημέρα για τον Δήμο Χειμάρρας έχει πρόγραμμα! Αυτό που υπερψήφισαν οι πολίτες της Χειμάρρας πέρσι τον Μάιο. Η επόμενη μέρα έχει δουλειά. Έχει λύσεις! Έχει επενδύσεις! Έχει Ευρώπη! Έχει Δημοκρατία, την οποία εγγυάται πρώτα από όλους ο Δήμαρχος! Έχει Δήμαρχο που θα έχει πόρτες ανοιχτές στα Τίρανα, στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα, αλλά και στην Ουάσιγκτον για να διεκδικήσει το καλύτερο για την επόμενη ημέρα της Χιμάρας». 

Η «Ομόνοια»

Η υποψηφιότητα του Πέτρου Γκικουρία αναμένεται να στηριχθεί από τα κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης, αλλά και την «Ομόνοια». Η τελευταία μάλιστα σε χθεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Δημοκρατική Ένωση Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», μετά από εντατικές διαβουλεύσεις με τις κοινότητες του Δήμου Χιμάρας, αλλά και τους αντιπροσωπευτικούς τους συλλόγους στο εξωτερικό, πρότειναν στα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης ότι στις τοπικές εκλογές για τον Δήμο Χιμάρας θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Πέτρο Γκικουρία.

»Η αρπαγή της εντολής του Δημάρχου Χιμάρας κ. Φρέντη Μπελέρη και η παραβίαση της βούλησης του κυρίαρχου λαού από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, εργαλειοποιώντας άτομα και τμήματα της Κρατικής Αστυνομίας, της Δικαιοσύνης, της ΚΕΕ και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά το πιο επικίνδυνο προηγούμενο στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας για την ελεύθερη ψήφο, το κράτος δικαίου, τη λειτουργική δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυξάνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την απόσταση που μας χωρίζει από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρότυπα και πρακτικές.

»Συνεπώς, στις επί μέρους εκλογές στη Χιμάρα δεν θα εξαρτηθεί μόνο η τύχη της ηγεσίας του Δήμου για το υπόλοιπο της θητείας, αλλά και η τύχη των προτύπων των βουλευτικών εκλογών της επόμενης χρονιάς.

»Γι’ αυτό, ας είμαστε όλοι ενωμένοι σε αυτήν την ευγενή αποστολή για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές που με τόση αφοσίωση, αποφασιστικότητα και θυσία υπηρετήσαμε και υπηρετούμε για την προστασία της αξιοπρέπειας, των δικαιωμάτων και την βούλησή μας, αλλά ταυτόχρονα και της περιουσίας μας».