Comp 1

Γιάννενα και Κρήτη να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αεροπορική σύνδεση με το Ηράκλειο!

on .

AEROPLANO GIANNENA HRAKLEIO

Να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν με αξιώσεις την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αεροπορική σύνδεση Ιωάννινα – Ηράκλειο, καλεί τους Δήμους της Π.Ε. Ιωαννίνων αλλά και της Π.Ε. Κρήτης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας. 

Με επιστολή του ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών με την έκδοση ψηφισμάτων εκ μέρους των δημοτικών συμβουλίων των Δήμων των πρωτευουσών των Π.Ε. Κρήτης, αλλά και όλων των Δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων για την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού που αφορά την επιδοτούμενη γραμμή μεταξύ Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» και Διεθνούς Αερολιμένα Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος», υλοποιώντας έτσι την απόφαση που λήφθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, μετά από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», Νίκου Γκόντα.

Η επιστολή του δημάρχου

Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Θ. Μπέγκας «…η συνεργασία  σε επίπεδο αυτοδιοίκησης είναι μεταξύ άλλων σημαντική και απαραίτητη στον προσδιορισμό σύγχρονων ευκαιριών, για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού και της επιχειρηματικότητας, την εκπαίδευση με σκοπό τη βελτίωση δεξιοτήτων και υιοθέτηση καλών πρακτικών σε τοπικό επίπεδο, την παροχή χωροταξικού πλαισίου και πλαισίου υποδομών (συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης  και της τεχνολογίας επικοινωνίας), την τεχνολογική έρευνα και καινοτομία,  την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η είσοδος λοιπόν της χώρας μας στη νέα διαμορφούμενη εποχή, απαιτεί από τους ΟΤΑ να είναι δραστήριοι και ευρηματικοί, συμμετέχοντας έτσι στην ευρύτερη προσπάθεια της συνολικής ανάπτυξης των περιοχών τους,  με ευθύνη ώστε να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον και τις υποδομές στις κρίσιμες περιόδους που διανύουμε. Για να γίνει αυτό χρειάζεται στη προκειμένη περίπτωση, μια κοινή προσπάθεια απ’ όλους μας με έναν αναπτυξιακό προσανατολισμό,  με όραμα και στόχευση για να καταφέρουμε  φτάσουμε στον τελικό στόχο».

Αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης με τον διαγωνισμό για την αεροπορική σύνδεση σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Η αεροπορική διασύνδεση της Ηπείρου με την Κρήτη θεωρούμε ότι αποτελεί ένα γεγονός ύψιστης, ιστορικής, γεωπολιτικής και οικονομικής σημασίας  που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των διαχρονικών σχέσεων ανάμεσα στις τοπικές κοινωνίες των δύο περιοχών, ενώ παράλληλα εξαιτίας του ευρύτερου ρόλου της αμφίδρομης  ανταλλαγής των αεροδρομίων, θα οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας των τοπικών επιχειρήσεων και στην αύξηση δραστηριοτήτων  στον εσωτερικό τουρισμό, την επιχειρηματικότητα, τις εμπορικές συναλλαγές, την εκπαίδευσή, την ενίσχυση της παράδοσης και τον πολιτισμό  καθώς και στο ευρύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Έτσι ανοίγεται ένα ευρύ πεδίο προκλήσεων για όλους που συμβάλλει ενεργά και πραγματικά στις τοπικές μας κοινωνίες».

Και ζήτησε από τους Δήμους των δυο Περιφερειακών Ενοτήτων να καταθέσουν όλοι από κοινού, επιστολή με ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών / με κοινοποίηση και στο Γραφείο Πρωθυπουργού, όπου θα ζητείται η άμεση επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού μέσα στο 2024.