Comp 1

Νεκρός 40χρονος εργάτης σε μάντρα ανακύκλωσης οχημάτων στα Γιάννενα

on .

MANTRA ANAKYKLOSHS FORTHGO

Σοκ στην τοπική κοινωνία προκάλεσε το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που συνέβη χθες το πρωί σε επιχείρηση ανακύκλωσης οχημάτων στα Γιάννενα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών φόρτωσης ανακυκλώσιμου υλικού σε φορτηγό ένας 40χρονος εργάτης τραυματίστηκε θανάσιμα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, ο άτυχος άνδρας έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην περιοχή μας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς είχε προηγηθεί στα τέλη Μαΐου ο θανάσιμος τραυματισμός ενός εργάτη στην Αρίστη Ζαγορίου, κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου.

Ο άτυχος 40χρονος με καταγωγή από την Άρτα εργαζόταν σε μάντρα ανακύκλωσης οχημάτων, όταν και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά κατά τη διάρκεια φόρτωσης ανακυκλώσιμου υλικού σε φορτηγό. Αν και οι συνάδελφοί του έσπευσαν να τον βοηθήσουν, αφού διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τα τραύματά του όμως  ήταν σοβαρά και οι γιατροί δεν κατάφεραν τελικά να τον κρατήσουν στη ζωή!

Το Εργατικό Κέντρο…

Στον χώρο του τραγικού δυστυχήματος βρέθηκε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με τον πρόεδρό του και βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΚΕ Νίκο Έξαρχο, για την καταγραφή του ατυχήματος από την Επιθεώρηση Εργασίας και την Αστυνομία. 

Η διοίκηση του Ε.Κ.Ι. εκφράζει την οργή της για το γεγονός ότι οι χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε νεκροταφεία και τονίζει ότι ο 40χρονος εργάτης που τραυματίστηκε θανάσιμα επιβεβαιώνει τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας, τις απαράδεκτες συνθήκες και όρους εργασίας και τους ανύπαρκτους ελέγχους στους χώρους δουλειάς. 

Τέλος, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 40χρονου και καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε μαζική διαμαρτυρία σήμερα, Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στην Επιθεώρηση Εργασίας.