Comp 1

Oι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

on .

SXOLES ELAXISTH BASH PANEPISTHMIO IOANNINWN

Oι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για κάθε Σχολή ή Τμήμα των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα από το υπουργείο Παιδείας. Η ΕΒΕ είναι το όριο πάνω από το οποίο πρέπει να περάσει βαθμολογικά κάθε υποψήφιος προκειμένου να έχει πιθανότητες εισαγωγής στη Σχολή ή Τμήμα που επιθυμεί και είναι διαφορετική από τις βάσεις που διαμορφώνονται σύμφωνα με τις επιδόσεις των υποψηφίων και τη ζήτηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, οι οποίες θα ανακοινωθούν στα τέλη Ιουλίου. 

Μάλιστα, κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου, η οποία ξεκίνησε χθες, θα είναι ορατά στους υποψηφίους μόνο τα τμήματα, στα οποία έχουν εξασφαλίσει την ΕΒΕ.

Ψηλότερες - χαμηλότερες

Όσον αφορά στο Πανεπιστήμιο  Ιωαννίνων, την κατώτερη τιμή ΕΒΕ που είναι καθορισμένη στο 0,80 έχουν τα Τμήματα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ιωαννίνων, Γεωπονίας Άρτας, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας, Νοσηλευτικής Ιωαννίνων και Φιλοσοφίας Ιωαννίνων. Από την άλλη, η ανώτερη ΕΒΕ που έχει τιμή 1,20 έχει καθοριστεί στα Τμήματα Βιολογικών Εφαρμογών Ιωαννίνων, Ιατρικής Ιωαννίνων, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Ιωαννίνων και Μουσικών Σπουδών Άρτας. Στα υπόλοιπα Τμήματα η ΕΒΕ έχει καθοριστεί σε ενδιάμεσα επίπεδα (0,85, 0,90 κλπ.). Ακολουθεί πίνακας με τους συντελεστές ΕΒΕ ανά Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με την ΕΒΕ κάθε Τμήματος για τα Γενικά Λύκεια: