Comp 1

Αξιοποιήθηκαν και πού τα χρήματα από φιλανθρωπική εκδήλωση;

on .

TYFLOS MPASTOYNI PEZODROMIO

Την στάση της Περιφερειακής Ένωσης Βορειοδυτικής Ελλάδος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, καταγγέλλουν δημόσια η εθελοντική ομάδα «Paguristas» και το Ωδείο «Νέες Τέχνες Ars Nova», οι οποίοι τον Δεκέμβριο του 2022 διοργάνωσαν φιλανθρωπική εκδήλωση για την ενίσχυση των δράσεων της Ένωσης, αλλά δεν γνωρίζουν πώς τελικά αξιοποιήθηκαν τα χρήματα. 

Όπως μεταξύ άλλων, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους «η «συνεργασία» μας με την Περιφερειακή Ένωση Βορειοδυτικής Ελλάδος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών ξεκίνησε με την πρωτοβουλία μας ως Ανοικτή Εθελοντική Ομάδα «Paguristas» και «Ωδείο Nέες Τέχνες Ars Nova» με επικεφαλής μουσικό τον κ. Δημήτρη Υφαντή να οργανώσουμε μια συναυλία, προσφέροντας τα έσοδα για την εκπαίδευση των ατόμων με προβλήματα όρασης της περιοχής. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2022 και με τη βοήθεια των συμπολιτών συγκεντρώθηκε το χρηματικό ποσό των 1.790 ευρώ, που προσφέρθηκε στην τοπική ένωση τυφλών για την εκπαίδευση λευκού μπαστουνιού».

Και προσθέτουν οι «Paguristas» και το Ωδείο: «Καλή τη πίστει και πληροφορούμενοι ότι η εκπαίδευση έγινε, δεν είχαμε μπει σε διαδικασία να ζητήσουμε παραστατικά και αποδείξεις ότι τα χρήματά όντως διατέθηκαν εκεί. Ωστόσο, στις 26 Ιουνίου 2024 βλέπουμε στο facebook μια ανάρτηση της Περιφερειακής Ένωσης Βορειοδυτικής Ελλάδος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, με την οποία ευχαριστούσε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών σε σχέση με την ολοκλήρωση του τρίτου κύκλου μαθημάτων κινητικότητας και προσανατολισμού (λευκού μπαστουνιού) στην πόλη των Ιωαννίνων, σημειώνοντας ότι υλοποιήθηκε με την αμέριστη και συνεχή στήριξη της Κεντρικής διοίκησης του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, και της υπηρεσίας Κινητικότητας Προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης. Αρχικά πιστέψαμε πως πρόκειται για κάποια παρανόηση ή παράλειψη εκ μέρους του συντάκτη της ανάρτησης και σπεύσαμε να εκφράσουμε -μέσω σχολίου- την έντονη  δυσαρέσκεια και απογοήτευσή μας, για το γεγονός ότι δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο ότι τα εν λόγω μαθήματα πραγματοποιήθηκαν χάρη και στα χρήματα, τα οποία συγκεντρώσαμε στη συναυλία. Ωστόσο, αντί απάντησης, είδαμε το σχόλιο να διαγράφεται, όπως και άλλα που ακολούθησαν, ενώ καμία απάντηση δεν υπήρξε και σε επιστολή στις 28 Ιουνίου με την οποία ζητούσαμε εξηγήσεις».

Πώς αξιοποιήθηκαν τα χρήματα;

Το ερώτημα λοιπόν που θέτουν δημόσια, είναι ότι, αφού το κόστος των μαθημάτων «λευκού μπαστουνιού» καλύφθηκε από την κεντρική διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, προς την οποία εκφράζονται ευχαριστίες, με ποιον τρόπο αξιοποιήθηκαν τα 1.790 ευρώ, που συγκεντρώθηκαν από τη συναυλία. 

«Σε εποχές που, δυστυχώς, έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετές περιπτώσεις, που διάφοροι, εκμεταλλευόμενοι τη διάθεση προσφοράς και τα αισθήματα αλληλεγγύης συμπολιτών μας, εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να μπούμε στο ίδιο κάδρο. Και γι’ αυτό τον λόγο δημοσιοποιούμε  τα γεγονότα ως έχουν και ζητάμε καθαρές απαντήσεις στο όνομα του κάθε πολίτη που συνεισέφερε οικονομικά για να γίνουν τα μαθήματα «λευκού μπαστουνιού». Ελπίζουμε να τις πάρουμε και να μη χρειαστεί να επανέλθουμε», τονίζουν κλείνοντας την ανακοίνωση.