Comp 1

«Φρένο» στη δράση 42χρονου που είχε κάνει… επιστήμη τις απάτες στα Γιάννενα

on .

ASTYNOMIKOI

Δεν ήταν τελικά μόνο τέσσερα τα θύματα του 42χρονου απατεώνα στα Γιάννενα, ο οποίος με πρόσχημα δήθεν την πώληση και τοποθέτηση κλιματιστικών ή την διενέργεια εργασιών ανακαίνισης, είχε καταφέρει να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά. 

Από την περαιτέρω έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε η εμπλοκή του σε ακόμη 6 παρόμοιες απάτες, αποκομίζοντας 52.830 ευρώ!

Σημειώνεται ότι το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος από τις 10 περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορείται ανέρχεται στο ύψος των 82.600 ευρώ!

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων και ακολούθως παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Η σύλληψή του το βράδυ της Παρασκευής ήταν άκρως επεισοδιακή.  Ειδικότερα, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο πλαίσιο αναζητήσεών του, ύστερα από καταγγελία σε βάρος του από γυναίκα, από την οποία είχε αποσπάσει την προηγούμενη ημέρα χρηματικό ποσό 900 ευρώ, με το πρόσχημα της τοποθέτησης κλιματιστικού. 

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να βγει από το αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια έθεσε αιφνιδιαστικά σε κίνηση με κατεύθυνση προς έναν από τους αστυνομικούς, τον οποίο χτύπησε ελαφρά, αφού εκείνος με ελιγμό κατάφερε να αποφύγει σφοδρότερο χτύπημα, χωρίς τελικά να τραυματιστεί. 

Ακολούθως, ο 42χρονος τράπηκε σε φυγή, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, εντοπίστηκε όμως στη συνέχεια από τους αστυνομικούς σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν πάνω σε γυάλινη επιφάνεια και έτοιμη προς χρήση ποσότητα 1,38 γραμμαρίων κοκαΐνης καθώς και 120 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε επίσης και το αυτοκίνητό του. 

Σε πρώτη φάση από την διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο ο ημεδαπός είχε εξαπατήσει με διάφορα προσχήματα (ανάληψη οικοδομικών εργασιών στο πλαίσιο ανακαίνισης κατοικίας, τοποθέτηση κλιματιστικού και διευκόλυνση για την πραγματοποίηση συμφέρουσας αγοράς αυτοκινήτου) ακόμη τρία άτομα, από τα οποία απέσπασε το συνολικό χρηματικό ποσό των 28.870 ευρώ. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του και σε άλλες 6 παρόμοιες υποθέσεις…