Comp 1

Λευκάδα για ενημέρωση πήγε το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

on .

KETHEA LEYKADA 8 7 24

Σημαντικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών πραγματοποίησαν στη Λευκάδα η Κινητή Μονάδα Ιονίων Νήσων και η Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λευκάδας.

Το πρωί της Παρασκευής έγινε δράση ενημέρωσης και διανομή φυλλαδίων στην Πλατεία Μαρκά και το ίδιο βράδυ προβλήθηκε η ταινία «Αντιγόνη» (2019) στον Κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας. Η ταινία είχε θέμα την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που παραβαίνει τον νόμο προσπαθώντας να βοηθήσει τον αδελφό της να δραπετεύσει από τη φυλακή. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη χρονιά που το ΚΕΘΕΑ πραγματοποιεί προβολή ταινίας στη Λευκάδα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα εξαρτήσεων.

Οι δηλώσεις

- «Ο στόχος είναι να μιλήσουμε και στη Λευκάδα για τα ζητήματα της απεξάρτησης μέσω του θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος. Προβάλλαμε την ταινία ώστε ο κόσμος να μας γνωρίσει και, αν χρειαστεί, να ζητήσει και τη βοήθειά μας. Χρειάζεται να βγούμε περισσότερο έξω στον κόσμο, να χτυπήσουμε τα στερεότυπα, το στίγμα που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και να μπορούμε να μιλάμε όλο και πιο ανοιχτά για αυτά τα ζητήματα και να τα αντιμετωπίζουμε», σημειωσε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπεύθυνη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Σεβαστή Φωτίου.

- «Η προβολή ταινίας έγινε πιο πολύ για λόγους ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τα ζητήματα αυτά. Γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά θέλουμε κάθε χρόνο να γίνεται κάτι παρόμοιο», υπογράμμισε η Δήμητρα Μακρή από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λευκάδας και συνέχισε: «Θεωρώ ότι στο μέλλον καλό θα ήταν να υπήρχε μια δομή και στην ίδια τη Λευκάδα έτσι ώστε να μην χρειάζονται οι άνθρωποι να απευθύνονται σε άλλες περιοχές».

- Θεραπευόμενος του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ στα Γιάννενα, μίλησε για το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (ΕΟΠΑΕ) από το Υπουργείο Υγείας, στον οποίο θα συγχωνευτεί το ΚΕΘΕΑ και άλλοι οργανισμοί. «Σχετικά με την μετατροπή που θέλουν να κάνουν, δεν είναι σωστό. Εμένα δεν θα με βοηθούσε. Εγώ είμαι στο ΚΕΘΕΑ επτά μήνες και το προσπαθώ. Γιατί; Αυτό το γιατί το συζητάμε. Δεν είναι σωστό να σταματήσουν ένα στεγνό πρόγραμμα, ένα καθαρό πρόγραμμα και να μας ρίξουν στο υποκατάστατο», υπογράμμισε.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΡΤΗΣ