Comp 1

Συνεχίζονται οι έρευνες στις φυλακές Σταυρακίου

on .

FYLAKES MAXAIRIA 7 7 24

Συνεχίζονται σε βάθος οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. μετά την επέμβαση του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και ξεπλύματος χρήματος στο σωφρονιστικό κατάστημα Σταυρακίου, που απασχολεί τις τελευταίες μέρες έντονα την τοπική κοινωνία. 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο υποδιευθυντής των φυλακών, δύο διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά και ο αστυνομικός που κατηγορείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, ενώ δυο ιδιώτες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Αρχικά βέβαια, τον δρόμο της επιστροφής για τις φυλακές πήρε ο βαρυποινίτης, ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος.

Την ίδια ώρα, εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι που γίνονται στις φυλακές. Εκτός από τις 168 συσκευασίες κοκαΐνης που εντοπίστηκαν μέσα σε αποχετευτικό φρεάτιο λυμάτων στον κοινόχρηστο χώρο λουτρών κελιού, νέα αιφνιδιαστική έφοδος «αποκάλυψε» απαγορευμένα αντικείμενα. 

Συγκεκριμένα σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν σε κοινόχρηστο χώρο δύο αυτοσχέδια μαχαίρια, μήκους 31,5 και 25 εκατοστών, αντίστοιχα.  Κατόπιν αυτού μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, όπου παρουσία Εισαγγελέως διενεργήθηκε περαιτέρω έλεγχος, κατά τον οποίο βρέθηκαν σε χώρους θαλάμων: 2 αυτοσχέδια μαχαίρια μήκους 15 και 11 εκατοστών, αυτοσχέδιο μεταλλικό γκλοπ μήκους 33 εκατοστών, αποσπασμένο από βάση μεταλλικού κρεβατιού, κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM, φορτιστής κινητού τηλεφώνου και 12 σφραγισμένα κουτιά αλουμινίου μπύρας. 

Τα παραπάνω αντικείμενα θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στα αρμόδια εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.