Comp 1

168 «φιξάκια» κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε φρεάτιο στις φυλακές Σταυρακίου!

on .

FYLAKES STAYRAKIOY

Ανάστατη και συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία των Ιωαννίνων με όσα διαδραματίζονται στις φυλακές Σταυρακίου, με την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ σε συνέχεια των ερευνών των αδιάφθορων της ΕΛΑΣ βρέθηκαν στον κοινόχρηστο χώρο λουτρών, 168 συσκευασίες ναρκωτικών κρυμμένες σε αποχετευτικό φρεάτιο!

Πριν καλά - καλά απολογηθούν οι οκτώ συλληφθέντες ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων στον απόηχο της εξάρθρωσης κυκλώματος, «λαβράκι» βρήκαν στον χώρο των φυλακών σωφρονιστικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο της έρευνας που διενέργησαν. Ειδικότερα, ύστερα από έκτακτο έλεγχο εντόπισαν 100 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 48,1 γραμμαρίων, μέσα σε αποχετευτικό φρεάτιο λυμάτων, που βρίσκεται στον κοινόχρηστο χώρο λουτρών κελιού.

Ακολούθως, στο σημείο κλήθηκαν κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας  Ιωαννίνων και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, όπου παρουσία Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε περαιτέρω έλεγχος, κατά τον οποίο βρέθηκαν στο ίδιο φρεάτιο και σε βαθύτερο σημείο, ακόμη 68 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 31,89 γραμμαρίων. 

Επέστρεψε στη φυλακή ο «αρχηγός»

Στο μεταξύ, μέχρι χθες αργά το απόγευμα βρίσκονταν σε εξέλιξη οι καταθέσεις των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της σπείρας που λειτουργούσε εντός των φυλακών Ιωαννίνων. 

Αρχικά, τον δρόμο της επιστροφής για τις φυλακές πήρε ο βαρυποινίτης, ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και ξεπλύματος χρήματος, μετά την απολογία του ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο υποδιευθυντής των φυλακών και δύο υπάλληλοι. Παράλληλα, δυο ιδιώτες που απολογήθηκαν για εμπλοκή στην υπόθεση, ένας άνδρας και μία γυναίκα αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στο Νοσοκομείο ο Αστυνομικός

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αστυνομικός που, μαζί με τους υπόλοιπους επτά συλληφθέντες, οδηγήθηκε και βρισκόταν στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, προκειμένου να απολογηθεί, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Συγκεκριμένα, ο φερόμενος ως μέλος του κυκλώματος αστυνομικός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και αισθάνθηκε πόνο στο στήθος. Κλήθηκε και έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο γιατρός του οποίου έκρινε, αφού τον εξέτασε, ότι θα πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η διακομιδή του έγινε συνοδεία αστυνομικής δύναμης και ενώ οι απολογίες των συγκατηγορουμένων του ήταν σε εξέλιξη.

Ας σημειωθεί ότι το βράδυ της Πέμπτης το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον εν λόγω αστυνομικό και τον έθεσε σε διαθεσιμότητα.