Comp 1

Σοκ στην Γιαννιώτικη κοινωνία για τα συμβάντα στις φυλακές!

on .

FYLAKES STAYRAKI

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία των Ιωαννίνων μετά την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δρούσαν στις φυλακές Σταυρακίου, ενώ αύριο, Παρασκευή θα απολογηθούν οι οκτώ συλληφθέντες ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε αιφνιδιαστικά από τις 6 το πρωί της Δευτέρας στις Φυλακές Σταυρακίου με στόχο τον εντοπισμό ενστόλων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε έκνομες δραστηριότητες.

Το γεγονός ότι το κατάστημα σφραγίστηκε από «αδιάφθορους» της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνδυασμό με την ένταση που ακολούθησε με τη μεταφορά κάποιων κρατούμενων στο Τμήμα Μεταγωγών αλλά και η φωτιά που μπήκε από κρατούμενους σε κελιά, αποτελούν τις κατάλληλες σκηνές για τα γυρίσματα μιας αστυνομικής ταινίας.

Οι οκτώ συλληφθέντες πέρασαν την Τρίτη το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και στη συνέχεια ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο. Υπενθυμίζεται ότι μέλη της οργάνωσης είναι τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δυο κρατούμενοι, ένας αστυνομικός και δυο ιδιώτες. 

 

Μέχρι και πάρτι γενεθλίων!

Μέχρι και πάρτι γενεθλίων είχε στήσει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Σταυρακίου Ιωαννίνων η εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών, κινητών τηλεφώνων και χρημάτων, προερχόμενων από παράνομες δραστηριότητες.

Σε σχετικό βίντεο που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ, τα μέλη της οργάνωσης έχουν στήσει ανενόχλητοι ολόκληρη γιορτή στον χώρο του εστιατορίου, το οποίο σύμφωνα με τον κανονισμό θα πρέπει να είναι κλειδωμένο όταν δεν χρησιμοποιείται. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ., η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2023 και μάλιστα είχε ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους για καθένα από τα μέλη. 

Οι κωδικές ονομασίες…

Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, οι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων, διαπίστωσαν ότι τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες δράσεις, εκτιμώντας ότι έτσι δεν θα γίνουν αντιληπτοί.

Συγκεκριμένα, «εκείνα» ήταν οι ναρκωτικές ουσίες, «βαριά ντόπα» η κοκαΐνη, «άσπρα» τα χρήματα, «κασέρι» τα χρήματα που χρώσταγαν αγοραστές και «φτιάχνω» προμηθεύω κάποιον με ναρκωτικές ουσίες. 

Αποκαλυπτικοί διάλογοι…

Αποκαλυπτικοί είναι και οι διάλογοι που προκύπτουν από την εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε μεταξύ κρατουμένων, σωφρονιστικών υπαλλήλων και αστυνομικού στις φυλακές Ιωαννίνων και τους οποίους έφερε στη δημοσιότητα το iefimerida.gr.

Mάλιστα, ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, σε μία από τις συνομιλίες, φέρεται να μιλά στον υποδιευθυντή για «δέμα» που η αξία του ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια και από αυτά θα «έβγαζε» ο ίδιος ένα εκατομμύριο!

«Ένα δέμα να περάσει, εκατό κιλά κόκα, φίλε, ένα μύριο καθαρό στην τσέπη... δύο εκατομμύρια, κι εγώ θα τα πουλήσω τρία, θα βγάλω ένα εκατομμύριο» φέρεται να λέει.

Σε άλλον διάλογο με διοικητική υπάλληλο, ο κρατούμενος αναφέρεται στο ποσό των 21.000 ευρώ που περίμενε να περάσουν στη φυλακή, με την υπάλληλο αρχικά να προβληματίζεται για το ποσό. 

Είχαν μάλιστα διαφωνία, με την υπάλληλο να αναφέρεται και στη λογίστρια που εμπλέκεται στην υπόθεση. Σε άλλο διάλογο, ο εγκέφαλος της οργάνωσης μιλάει με τον δεύτερο ιδιώτη ώστε να συνεννοηθούν για μια συνάντηση με μία γυναίκα, η οποία θα του παρέδιδε κάποια χρήματα.