Comp 1

Μέγιστο έργο για τη Δημ. Αρχή ο παραλίμνιος ποδηλατόδρομος

on .

LIMNH MATSIKAS

«Άναψαν τα αίματα» στην χθεσινοβραδινή ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, όταν κατατέθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή» Γ. Αρλέτο η ερώτηση για την πορεία του Ποδηλατόδρομου από την πλατεία Μαβίλη έως το Πέραμα και την οριοθέτηση της λίμνης Παμβώτιδας. 

Όπως ανέφερε κατά την τοποθέτησή του οι πράξεις αναλογισμού είχαν κοινοποιηθεί από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, έχοντας προκαλέσει αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής του Μάτσικα. Αφού ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε σημαντικό το έργο ζήτησε από την Δημοτική Αρχή ενημέρωση για την εξέλιξή του.

Παίρνοντας το λόγο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κ. Γκόγκος ανέφερε ότι σήμερα η ωρίμανση του έργου είναι πλήρης και εξετάζονται οι πράξεις αναλογισμού. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Κτηματική Υπηρεσία η οριοθέτηση της λίμνης δεν αλλάζει. 

Όπως είπε ο νέος νόμος περί αιγιαλού ανέτρεψε λιγάκι τα δεδομένα, αφού δίνει την δυνατότητα υποβολής ενστάσεων σε όσους ιδιοκτήτες βρίσκονται στην «μπλε» γραμμή.

Σύμφωνα με τον κ. Γκόγκο έχουν υποβληθεί τρεις ενστάσεις από την πλευρά των κατοίκων, αριθμό όμως που απέρριψε κατηγορηματικά όταν πήρε το λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα – Όμορφη Πόλη» Παντελής Κολόκας, κάνοντας λόγο για πάνω από 50! 

Κλείνοντας την ενημέρωσή του ο Κ. Γκόγκος ανέφερε ότι «όταν οι πράξεις αναλογισμού ολοκληρωθούν θα ζητήσουμε και την τελική έγκριση παραχώρησης δικαιώματος χρήσης παρόχθιας ζώνης από την Κτηματική Υπηρεσία». 

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν στην τοποθέτησή του ο Παντελής Κολόκας, ο οποίος χαρακτήρισε το έργο «θνησιγενές εν τη γενέσει του», κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή ότι λέει ψέματα! 

«Η Δημοτική Αρχή να κοιτάξει ευθέως στα μάτια τους πολίτες και να τους πει εάν είναι υπέρ ή κατά των απαλλοτριώσεων χωρίς μισόλογα και περιστροφές», ανέφερε και μίλησε για 50 ενστάσεις ιδιοκτητών που είναι σε γνώση της Δημοτ. Αρχής.

Κατά τον Π. Κολόκα οι σημειακές αλλαγές ενδεχομένως δίνουν ένα περιθώριο λύσης, διαφορετικά το έργο αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, όπως είπε. 

Κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για να μην εκτίθεται λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αντιλαμβάνομαι την αδιαλλαξία και την επιμονή στο ψέμα»!

Την έκρηξη του δημάρχου Θ. Μπέγκα προκάλεσε η τοποθέτηση Π. Κολόκα, κατηγορώντας τον για άκρατο λαϊκισμό! «Ο κ. Κολόκας έχει επιλέξει να συμπεριφέρεται ως ο παντογνώστης και ο υπερασπιστής των αδυνάτων» ανέφερε σφόδρα ενοχλημένος και τον κάλεσε να είναι προσεκτικός στις εκφράσεις του!

Κλείνοντας το θέμα και σε αυστηρό ύφος ανέφερε ότι «για εμάς είναι μείζον ζήτημα η υλοποίηση του παραλίμνιου ποδηλατο-πεζόδομου από την πλατεία Μαβίλη έως το Πέραμα σε πρώτη φάση και μακάρι σε βάθος χρόνου εάν βρεθούν τα κονδύλια στο σύνολο της λίμνης Παμβώτιδας γιατί είναι ένα μέγιστο έργο αναβάθμισης και περιβαλλοντικής προστασίας. Και θα το παλέψουμε με νύχια και με δόντια για να το παραδώσουμε σε όλους τους δημότες, σεβόμενοι και τα δικαιώματα εκείνων που νομίζουν ότι θίγονται».