Comp 1

Πολλοί διαπρεπείς επιστήμονες συναντήθηκαν στα Γιάννενα

on .

SYNEDRIO DIKAIO HPEIROS

Με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, όπου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν από τον αρχαιολόγο του Υπουργείου Πολιτισμού δρ. Χρήστο Κλείτσα, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Δίκαιο και Θεσμοί στην Ήπειρο, από την Αρχαιότητα έως τη Νεότερη Περίοδο» που διοργάνωσαν στην πόλη μας η Ελληνική Εταιρεία Ιστορίας του Δικαίου και η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το συνέδριο έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούν, και να ανταλλάξουν τις απόψεις και τα πορίσματά τους, διαπρεπείς επιστήμονες με διαφορετικές εξειδικεύσεις (ειδήμονες στην πολιτειολογία, διοικητικό δίκαιο, ιστορία του δικαίου, διεθνείς σχέσεις, φιλολογία, αρχαία – βυζαντινή – νεότερη ιστορία), από διαφορετικούς ακαδημαϊκούς φορείς (Ακαδημία Αθηνών, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΔΠΘ, Πάντειο Παν/μιο, Παν/μιο Princeton, Παν/μιο Ιωαννίνων, Κέντρο Ερεύνης Ιστορίας Ελλ. Δικαίου της Ακαδημίας Αθηνών) αλλά και διαφορετικές γενιές. Αξιοσημείωτη δε ήταν η προσέλευση του κοινού, τόσο κατά την Τελετή Έναρξης, όσο και στις συνεδριάσεις με σημαντική παρουσία φοιτητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών.

Σημειώνεται πως η Πρύτανης Άννα Μπατιστάτου, εκτός από χαιρετισμό στην εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου, επισκέφθηκε τους σύνεδρους και τις επόμενες ημέρες, ενώ ο προκάτοχός της Τριαντάφυλλος Αλμπάνης παρακολούθησε μέρος των εργασιών. Παραβρέθηκαν επίσης οι πρ. πρυτάνεις Γεώργιος Καψάλης και Ιωάννης Βέργαδος.