Comp 1

«Επιστήμη» οι τηλεφωνικές απάτες στην Ήπειρο!

on .

APATH HLIKIOMENH THLEFONO

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν πάρει οι τηλεφωνικές απάτες στην Ήπειρο, παρά το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. συχνά εξαρθρώνει συμμορίες που επιδίδονται σε αυτή την κερδοφόρα «επιχείρηση» σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων συνανθρώπων μας που αποτελούν τα πιο εύκολα θύματα. 

Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει ξεφύγει στην περιοχή μας και οι συμμορίες αυτές αυξάνονται ανησυχητικά, καταφέρνοντας μάλιστα να αρπάξουν υπέρογκα ποσά. Οι τρόποι για να ξεγελάσουν τα υποψήφια θύματά τους πολλοί και διαφορετικοί, όμως ο πιο πειστικός είναι όταν οι επιτήδειοι παριστάνουν τους γιατρούς και ζητούν χρήματα για άμεση χειρουργική επέμβαση δήθεν σε συγγενικό τους πρόσωπο. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς ένας ηλικιωμένος στο άκουσμα κάτι τόσο σοβαρού ταράζεται και δεν έχει την ψυχραιμία να σκεφτεί και να ελέγξει τα λεγόμενα αυτού που βρίσκεται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής

Ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί…

Ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συναυτουργία. 

Οι επιτήδειοι παραλάμβαναν χρήματα από ηλικιωμένους, τους οποίους νωρίτερα συνεργοί τους είχαν πείσει τηλεφωνικά να τα παραδώσουν, προκειμένου δήθεν να υποβληθεί σε επέμβαση συγγενικό τους πρόσωπο λόγω ατυχήματος, ενώ σε δυο υποθέσεις κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 57.000 ευρώ! Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες  (κυρίως ηλικιωμένων) πολιτών, ότι δέχθηκαν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα από άγνωστους, οι οποίοι προσποιούνταν ότι είναι ιατροί νοσοκομείου και ζητούσαν χρήματα, προκειμένου το παιδί τους να υποβληθεί επειγόντως σε χειρουργική επέμβαση, λόγω ατυχήματος που είχε υποστεί. 

Με το παραπάνω πρόσχημα διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί παρέλαβαν στις 12 Ιουνίου χρηματικό ποσό 50.000 ευρώ από ηλικιωμένη σε χωριό της Άρτας, για ατύχημα της κόρης της εντός της οικίας και στις 27 Ιουνίου χρηματικό ποσό 7.000 ευρώ από ηλικιωμένη σε περιοχή της Άρτας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα της κόρης της.

Εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση…

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας, στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, αναζητούμενος αλλοδαπός. Ειδικότερα,όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του εκκρεμούσε Διάταξη του Προέδρου Εφετών Κέρκυρας, προκειμένου να συλληφθεί για «αποθήκευση και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών από κοινού».

Έκλεψε 50 ευρώ και ένα ρολόι…

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας κλοπή, που έλαβε χώρα στις 11 Σεπτεμβρίου σε περιοχή της Άρτας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος παραβίασε παράθυρο κατοικίας ημεδαπού και εισήλθε εντός αυτής όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό 50 ευρώ και ένα ρολόι.

Στο μεταξύ, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας διάρρηξη που έγινε στις 28 Μαϊου σε περιοχή της Άρτας. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο κατηγορούμενος εισήλθε σε κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπής, παραβιάζοντας την πόρτα, χωρίς να αφαιρέσει κάτι από τον χώρο.