Comp 1

Εκλογές στις 6 Οκτωβρίου η πρόταση Ανδρουλάκη στην Κεντρική Επιτροπή

on .

PASOK ANDROYLAKHS LOIPOI

Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι εδώ, κοντά στον πολίτη, κοντά στους ανθρώπους, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, όπου ανακοίνωσε την πρότασή του για τον οδικό χάρτη προς τις εσωκομματικές εκλογές.

Κάνοντας μια μίνι ανασκόπηση των πεπραγμένων, τόνισε ότι «αν δεν εγκλωβιστούμε σε μια δίνη εσωστρέφειας το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο βασικός πόλος αντιπολίτευσης. Κερδίσαμε μεγάλες μάχες, στην αυτοδιοίκηση, σε όλη την Ελλάδα, ισχυροποιήσαμε τη θέση μας. Αναδείξαμε, ανεπάρκειες, σκάνδαλα και μεθοδεύσεις. Δικές μας πρωτοβουλίες έφεραν σοβαρή ρωγμή στο σύστημα Μητσοτάκη».

Παραδέχθηκε λάθη στην τακτική του κόμματος, ενώ ανέλαβε την ευθύνη αυτών. «Θα είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι δεν έκανα λάθη. Και αναλαμβάνω την ευθύνη», υπογράμμισε. 

Οι εσωκομματικές εκλογές

Ακολούθως εισηγήθηκε εσωκομματικές εκλογές στις 6 Οκτωβρίου και επαναληπτικές, αν αυτές χρειαστούν, στις 13 Οκτωβρίου. Πρότεινε επίσης οι υποψηφιότητες και οι θέσεις τους, «για να σταματήσει η πασαρέλα», να παρουσιαστούν σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις εβδομάδες πριν τις πρώτες κάλπες. Ακόμη, πρότεινε να διεξαχθεί τηλεοπτικό ντιμπέιτ με όλους τους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.