Comp 1

Ανοίγει σήμερα η «αυλαία» του Φολκλορικού Φεστιβάλ Ιωαννίνων

on .

7o FOLKLORIKO FESTIBAL AFISA

Από την Κολομβία ως την Χιλή και από τη Σλοβακία ως τη Χαβάη θα ταξιδέψει το κοινό του το 7ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων με πολλούς «ενδιάμεσους σταθμούς» που θα προσφέρουν θέαμα, μουσική και χορό.

Το Φεστιβάλ με τίτλο «Χορεύοντας Μουσικές του Κόσμου» διοργανώνει ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων πιστός στο ετήσιο καλοκαιρινό του ραντεβού, με την συμμετοχή ξένων αποστολών από Χιλή, Κολομβία, Σερβία, Χαβάη και Σλοβακία, καθώς επίσης και Συλλόγων της πόλης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Εντυπωσιακές στολές, χούλα χουπ, σπαθιά, φαντασμαγορικές χορευτικές επιδείξεις και μουσική που ξεσηκώνει μπλέκονται σε ένα μοναδικό γαϊτανάκι που αποδεικνύει ότι ο πολιτισμός και η φιλία δεν έχουν σύνορα. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

To πρόγραμμα

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει σήμερα, Παρασκευή και ώρα 19:00 με παρέλαση στους δρόμους της πόλης, ενώ στις 21:30 θα γίνει η Τελετή Έναρξης στην Πλατεία Μαβίλη. Αύριο, Σάββατο και ώρα 21:30 θα λάβει χώρα χορευτική παράσταση και ακολουθεί party με διδασκαλία χορών από τις φιλοξενούμενες χώρες (Πλατεία Μαβίλη). Μεθαύριο, Κυριακή, ώρα 21:30  θα γίνει συναυλία της παραδοσιακής μπάντας του δρόμου Banda Entopica στην Πλατεία Μαβίλη (εισιτήριο: 7 ευρώ προπώληση/10 ευρώ ταμείο). Τέλος, τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου, ώρα 21:30 θα γίνει η Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ και θα ακολουθήσει χορευτική παράσταση στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ..

*Τιμή εισιτηρίου εκδηλώσεων: 4ευρώ/ημέρα και  8 ευρώ/3ήμερο (παιδιά έως 12 ετών είναι δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις και την συναυλία). Σημεία πώλησης εισιτηρίων: Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (Πετροπουλάκη 2, 26510 36059, 6974780498), Ticketsioannina, OIKIA Real Estate (Βαλαωρίτου 49, 26510 36691, 6932607719), χώρος εκδηλώσεων.