Comp 1

Σε… τροχιά συντήρησης το Μέκκειο Οικοτροφείο

on .

MEKEIO EISODOS PINAKIDA

Σε τροχιά συντήρησης και αποκατάστασης μπαίνει το επιβλητικό κτίριο του «Μέκκειου Οικοτροφείου» έπειτα από πολλές δεκαετίες, καθώς ολοκληρώθηκαν χθες οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες. Οι παρεμβάσεις είναι απολύτως αναγκαίες λόγω των εκτεταμένων φθορών που έχει υποστεί το κτίριο της οδού Τσακάλωφ.

Κατά τη συνεδρίασή της η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και το έργο με προϋπολογισμό 550.000 ευρώ θα υλοποιήσει ο ανάδοχος Σπύρος Κωνσταντόπουλος.

Το κτίριο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από το 1994, λειτούργησε ως οικοτροφείο για κορίτσια που κατάγονταν από την Β. Ήπειρο και τις ακριτικές περιοχές και ως Επαγγελματική Σχολή χειροτεχνίας, ενώ υπήρξε ακόμα νοσοκομείο κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και ορφανοτροφείο.

Τα Ιαματικά Πρέβεζας

 Παράλληλα, η Περιφερειακή Επιτροπή κατακύρωσε χθες το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις πρόσθετες εργασίες που προέκυψαν μετά από  σχετική γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ. για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των Ιαματικών Πηγών Πρέβεζας. Το έργο με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ θα υλοποιήσει η ΟΡΡΑΟΝ ΑΤΕ.

Η Επιτροπή κατακύρωσε επίσης και τους  διαγωνισμούς για τα έργα: «Συντήρηση – βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Φιλιππιάδα» προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Οριστικός Ανάδοχος: ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ.  «Καθαρισμός και προστασία όχθεων ρεμάτων, άρση προσχώσεων και αποκαταστάσεις αντιπλημμυρικών έργων της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: Αναστάσιος Τάσιος.

Τέλος, εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την υλοποίηση έργου που αφορά στην «Αποκατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου».