Comp 1

Ζητούμενο ένας κόσμος «καθαρός» από ουσίες!

on .

NARKOTIKA STOP

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους είναι η σημερινή, όπως καθιερώθηκε το 1987 από τον ΟΗΕ. Με αφορμή την Ημέρα, η οποία έχει φέτος σύνθημα το «Πάμε Μαζί», θα γίνουν στα Γιάννενα εκδηλώσεις και δράσεις από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Σχεδία», με βασικό στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις συνέπειες που έχουν οι εξαρτήσεις τόσο για τους ίδιους τους χρήστες των ουσιών, όσο και για την οικογένειά τους και την κοινωνία γενικότερα.  

Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμια Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Ήπειρος θα πραγματοποιήσει έναν περίπατο σήμερα, Τετάρτη και ώρα 19:30 με αφετηρία την Περιφέρεια Ηπείρου και κατάληξη το Θεατράκι της Σκάλας. Εκεί θα τραγουδήσουν για το ΚΕΘΕΑ οι Ushala και οι MoveTheSun (ώρα έναρξης 21.00). 

Παράλληλα θα υπάρχει θεατρικό δρώμενο από την Θεατρική Ομάδα της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας. Όπως τονίζει το ΚΕΘΕΑ σε σχετική ανακοίνωση, «η εκδήλωση στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις συνέπειες της χρήσης ναρκωτικών και των εξαρτήσεων ευρύτερα και να υποστηρίξει τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, ενός οργανισμού που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες απεξάρτησης, πρόληψης και κοινωνικής επανένταξης». 

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ έχει στήσει ενημερωτικά περίπτερα με διανομή έντυπου υλικού για την ενημέρωση του κοινού, τα οποία θα λειτουργήσουν και σήμερα, Τετάρτη, ώρες 10.00 - 13.00 στις οδούς Βλαχλείδη και Μιχαήλ Αγγέλου στον πεζόδρομο.

…Και η «Σχεδία»

Από την πλευρά του το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Ιωαννίνων «Σχεδία» θα τιμήσει την Παγκ. Ημέρα κατά των Ναρκωτικών με συναυλία που θα δοθεί μεθαύριο, Παρασκευή, ώρα 8.30 μ.μ., στο Βυζαντινό Μουσείο, στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει πως η μουσική, ως κινητήρια δύναμη, εμπνέει και καλλιεργεί σε συναισθήματα δύναμης, αγάπης και στήριξης». 

Συμμετέχουν τα μουσικά σχήματα The Great Escape project και Dire Straits Live Tribute. Το Great Escape project δημιουργήθηκε στα Γιάννενα το 2017 και αποτελείται από τους Θωμά Μήτση (μπάσο, loops) και Κωνσταντίνα Νάστου (φωνή). Το project ασχολείται και περιστρέφεται γύρω από τη soul, pop, rock και funk μουσική, όπου όλα τα κομμάτια αποδίδονται από ένα ηλεκτρικό μπάσο, λούπες που παράγονται στη στιγμή και φωνητικά.  Το σχήμα Dire Straits Live Tribute - The Sultans of Swing, δημιουργήθηκε το 2017 στα Γιάννενα από μέλη των Deans, με σκοπό να παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στα άλμπουμς των Dire Straits. Το αποτελούν οι Βαγγέλης Μπουλουχτσής (κιθάρα, φωνητικά), Γιώργος Δημητριάδης (lead κιθάρα), Ανδρέας Ραβάνογλου (drums) και Άγγελος Μπότσιος (μπάσο). Guest η Κωνσταντίνα Νάστου. Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων και της Μητρόπολής Ιωαννίνων.