Comp 1

Ερώτηση για την ποιότητα του αέρα στην Ηγουμενίτσα

on .

LIMANI HGOYMENITSAS

 Tο θέμα των ελέγχων για την ποιότητα του αέρα στην περιοχή της Ηγουμενίτσας και για τη λειτουργία του ΟΛΗΓ επαναφέρει η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Παναγιώτα Αγγέλη.

Με ερώτησή της προς την Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου η κ. Αγγέλη τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι μετά την εγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας μηχανήματος της Panacea (μη πρότυπη μέθοδος μέτρησης συγκεντρώσεων μικροσωματιδίων P2,5) στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας παρατηρούνται κορυφώσεις τιμών στις μετρήσεις των σωματιδίων P2,5 κατά τις πρωινές και απογευματινές – βραδινές ώρες, οι οποίες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και αξιολόγησης. Επίσης, από τις πλατφόρμες παρακολούθησης των εν λόγω μετρήσεων, παρατηρούνται κενά καταγραφών ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες οι οποίες είναι κρίσιμες για την αξιολόγηση της κατάστασης καθότι τις ώρες αυτές η κίνηση στο Λιμένα – Εγνατία Οδό είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Ζητάει λοιπόν ενημέρωση για την παροχή δεδομένων από τις μετρήσεις της ποιότητας του αέρα της περιοχής και ρωτάει αν έχουν δοθεί δεδομένα μετρήσεων από τον ΟΛΗΓ για το τρέχον έτος, όπως και για προηγούμενο.