Εντός της εβδομάδας τα voucher για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ

on .

PAIDIKOS STATHMOS

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να βγει η πρόσκληση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, προανήγγειλε χθες η Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο Open.

Όπως ανέφερε, «δεν αλλάζουμε τίποτα από το προηγούμενο πρόγραμμα. Έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε όχι μόνο τον ίδιο προϋπολογισμό, αλλά και να τον αυξήσουμε κατά 25 εκατ. ευρώ, σε περίπτωση κατά την οποία προκύψουν ανάγκες μέσα στη χρονιά προκειμένου να μη χρειάζεται να πάμε στο υπουργείο Οικονομικών και να ζητάμε από τα πλεονάσματα. Αυτό σημαίνει ότι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όσοι κάνουν αίτηση και είναι έγκυρη, θα γίνει δεκτή».

Πέρυσι, συνέχισε η υπουργός, «οι αιτήσεις αφορούσαν περίπου 53.000 οικογένειες, καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτουμε από τη βρεφική ηλικία μέχρι και το παιδικό πριν προχωρήσουμε στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση των νηπιαγωγείων.

»Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης καταφέραμε πέρυσι να έχουμε 7.000 αιτήσεις, παραπάνω, για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, ενώ καλύπτουμε πάντα τα παιδιά με αναπηρία».