Comp 1

BBQ στο σπίτι; Ευκαιρία για gathering με τους φίλους σου!

on .

BBQ

Το καλοκαίρι μόλις έφτασε και η καλύτερη πρόταση που έχεις να κάνεις στους φίλους σου είναι μια μικρή συγκέντρωση στο σπίτι για ένα bbq! To μόνο που θα χρειαστείς είναι καλή οργάνωση, φαγητό, ποτά και αναψυκτικά και φυσικά πολύ καλή παρέα. Και σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για να οργανώσεις το πιο πετυχημένο bbq που θα ξετρελάνει τους φίλους σου.

Το πρώτο βήμα είναι να ορίσεις την ημέρα του bbq με βάση τη δική σου διαθεσιμότητα αλλά και της παρέας σου. Και αφού αποφασίσετε την ημέρα του bbq μπορείς να φτιάξεις μια πρόσκληση και να την στείλεις στους φίλους σου. Μπορείς να βρεις online αρκετά έτοιμα templates με θέμα το barbeque και να επεξεργαστείς τα στοιχεία όπως την ημερομηνία, τη διεύθυνση, τις ώρες και τα τηλέφωνα επικοινωνίας. Ακόμη μια ιδέα που θα ενθουσιάσει όλη την παρέα είναι να φτιάξεις ένα online event στο Facebook και να ανεβάζεις αρκετά συχνά post με τις προετοιμασίες αλλά και φωτογραφίες από εκείνη την ημέρα.

Έπειτα φτιάξε μια λίστα με τους καλεσμένους ώστε να κάνεις έναν καλό προγραμματισμό με τα φαγητά που θα ετοιμάσεις, τα ποτά και τα αναψυκτικά αλλά και όλα τα αναλώσιμα που θα χρειαστείς εκείνη την ημέρα. Ακόμη, για την καλύτερη οργάνωση προμηθεύσου με μερικά ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης που θα βρεις στην αγορά.

Ιδανικά τις πρώτες ύλες όπως τα κρέατα, τις σαλάτες, τις πίτες, ψωμί, τυράκια και αλλαντικά προμηθεύσου τα 2 ημέρες πριν από το bbq. Για τα ποτά και τα αναψυκτικά μπορείς να κάνεις μια λίστα με όλα όσα θα χρειαστείς και να τα προμηθευτείς εγκαίρως ώστε να μη λείπει τίποτα από εκείνη την ημέρα. Ακόμη, μη ξεχάσεις να πάρεις αρκετά μπουκάλια με νερό, πάγο και αναψυκτικά. Μια καλή ιδέα που θα ενθουσιάσει την παρέα σου είναι να φτιάξεις σπιτική λεμονάδα με λεμόνι, τζίντζερ, αποξηραμένα βρώσιμα λουλούδια που θα βρεις σε καταστήματα με είδη μπαρ για τη διακόσμηση και πάγο για να δροσιστούν οι φίλοι σου.

Εκτός από το φαγητό ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι για να έχει επιτυχία το party είναι η μουσική. Μπορείς να επιλέξεις να φτιάξεις μια λίστα στο Spotify ή στο YouTube για να απολαμβάνεις ωραία μουσική κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλλά και του φαγητού.

Μια καλή και πρωτότυπη ιδέα είναι διοργανώσεις παιχνίδια με τους φίλους σου για να παίξετε μετά το φαγητό. Μπορείς να βρεις ιδέες στο internet για παιχνίδια τύπου beer pong, παιχνίδια με κάρτες και πολλά άλλα.