Comp 1

«Μάστιγα» οι βανδαλισμοί σε παιδικές χαρές στα Γιάννενα!

on .

PAIDIKH XARA KATSIKA 21 6 24

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά από τον Δήμο η πιστοποίηση των συνολικά 65 παιδικών χαρών στα Γιάννενα προκειμένου να αποδοθούν αυτές σ’ εκείνους στους οποίους ανήκουν, δηλαδή στα παιδιά. Ήδη έχουν συντηρηθεί και πιστοποιήθηκαν πάνω από τις μισές. 

Ωστόσο, υπάρχει ένα σοβαρό «αγκάθι» και αυτό δεν είναι άλλο από τους συνεχείς βανδαλισμούς που υφίστανται οι συγκεκριμένοι χώροι. Οι πιο πολλές, πριν προλάβουν να αποδοθούν στους πολίτες, υφίστανται φθορές οι οποίες αποδεικνύουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι ορισμένοι σ’ αυτήν εδώ την πόλη δεν σέβονται τίποτα. Ούτε τις προσπάθειες του Δήμου, ούτε τα χρήματα των δημοτών που διατίθενται για τα συγκεκριμένα έργα. Πιο πρόσφατο «κρούσμα», οι ζημιές που άγνωστοι προκάλεσαν στην παιδική χαρά του Κατσικά στην οποία βρέθηκε χθες το πρωί ο Αντιδήμαρχος Πέτρος Παλάσχας για να επιβλέψει τις εργασίες απομάκρυνσης των φθαρμένων αντικειμένων που προέκυψαν από τον βανδαλισμό του χώρου.

«Θλίψη και αγανάκτηση…»

«Με βαθιά θλίψη και αγανάκτηση, καταδικάζουμε απερίφραστα τις πρόσφατες πράξεις βανδαλισμού που σημειώθηκαν στην παιδική χαρά του Κατσικά. Δυστυχώς τέτοιου είδους επιθέσεις σε δημόσιους χώρους, κτίρια και μνημεία, είναι ένα φαινόμενο που κάνει συχνά πυκνά την εμφάνισή του στο Δήμο μας», ανέφερε ο κ. Παλάσχας σε δηλώσεις του και πρόσθεσε:  «Οι χώροι αυτοί, οι οποίοι προορίζονται για την ψυχαγωγία και την ευημερία των παιδιών μας, καθώς και για την κοινωνική συνεύρεση και αναψυχή όλων των πολιτών, έχουν καταστεί στόχος ανεύθυνων και καταστροφικών ενεργειών». Κάλεσε δε όλους τους πολίτες να προστατεύσουν τους δημόσιους χώρους και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στις αρμόδιες αρχές. 

Συναντήσεις Θ. Μπέγκα

Ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα από τη στιγμή που μια παιδική χαρά παραδίδεται πιστοποιημένη προς χρήση, μέσα σε διάστημα επτά έως 10 υφίσταται τους πρώτους βανδαλισμούς.

«Η προστασία και η διαφύλαξη των δημόσιων χώρων είναι ευθύνη όλων μας, και όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στη διατήρηση της ποιότητας ζωής στην κοινότητά μας με όποιο τρόπο στο μέτρο της ευθύνης που μας αναλογεί», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμαρχος προσωπικά θα έχει συναντήσεις με θεσμικούς φορείς ώστε με συντονισμένες και κοινές ενέργειες να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο που πλήττει την καθημερινότητα όλων μας.

Οι πιστοποιήσεις

Όσον αφορά στη διαδικασία πιστοποίησης όλων των παιδικών χαρών στον Δήμο, ο κ. Παλάσχας είπε πως βρίσκεται στην τελική της ευθεία, με τις περισσότερες να είναι ήδη πιστοποιημένες. «Έχουμε πιστοποιήσει σχεδόν τα τρία τέταρτα των παιδικών χαρών, όταν στις αρχές του έτους δεν είχαμε καμία πιστοποίηση. Μέσα στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν πιστοποιηθεί όλες», σημείωσε.