Οδοντιατρική παρέμβαση έγινε στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

on .

ODONTIATRIKH DRASH

Τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ελπίδα Ζωής» στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων επισκέφθηκαν η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων στο πλαίσιο των δράσεων του «Έτους Στοματικής Υγείας 2024». Παρούσα ήταν και η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Με το τέλος της παρουσίασης από τους οδοντιάτρους, προσφέρθηκαν στους ωφελούμενους ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες και προϊόντα στοματικής φροντίδας από την εταιρεία Oral B. Όπως δήλωσε η κ. Κεφάλα ευχαριστώντας την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, «το μήνυμα της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για το Έτος Στοματικής Υγείας «Γεια στο στόμα σου!» αναδεικνύει την άρρηκτη σύνδεση της στοματικής με τη γενική υγεία. Και όταν μιλάμε για άτομα με αναπηρία η φροντίδα των δοντιών είναι ακόμη πιο σημαντική λόγω επιβαρυμένης γενικής υγείας και δύσκολης συνεργασίας με τους οδοντιάτρους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια όλοι μαζί, ώστε κανείς να μην μείνει μόνος, κανείς να μην μείνει πίσω».

Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Βασιλική Πασιά και ο Αντιπρόεδρος, Νίκος Σουτόπουλος. Η κ. Πασιά, δήλωσε για τη δράση: «Είναι χαρά μας να συμμετέχουμε σε ενημερωτικές δράσεις στα όρια του Ν. Ιωαννίνων που αφορούν τη στοματική υγεία. Όταν η στόχευση περιλαμβάνει ΑμεΑ, όπως είναι οι ωφελούμενοι στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης των Ιωαννίνων, η συμμετοχή μας θα πρέπει να θεωρείται πάντα δεδομένη. Το αίσθημα της προσφοράς στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού είναι υπέροχο και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Ο.Σ. Ιωαννίνων, χρόνια τώρα, πρωτοστατεί σε ανάλογες πρωτοβουλίες».

Από την πλευρά της  η Διευθύντρια της Σ.Υ.Δ, Μαρία Κύρκου, ανέφερε πως «η δράση αυτή ενθουσίασε τα παιδιά μας και μας συγκίνησε ιδιαίτερα καθώς αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία και αναδεικνύει την έμπρακτη στήριξη όλων των συμμετεχόντων στους ανθρώπους με αναπηρία οι οποίοι διαμένουν σε Δομές».

Τέλος ο Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Κήττας στημείωσε πως «έχουμε προαναγγείλει σειρά δράσεων σε όλη την Ελλάδα με ξεκάθαρη στόχευση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Ο εορτασμός, άλλωστε, του «Έτους Στοματικής Υγείας 2024» αποτελεί την ιδανική συνθήκη για προσφορά σε ΑμεΑ. Ευχαριστούμε θερμά εκ μέρους της Ε.Ο.Ο. τη Διευθύντρια της Σ.Υ.Δ., κ. Μ. Κύρκου,  τη Βουλευτή Ιωαννίνων, κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα για τη συνδρομή της σε όλες τις δράσεις και βέβαια το Δ.Σ. και την Πρόεδρο του Ο.Σ. Ιωαννίνων, κ. Βασιλική Πασιά για την αδιάκοπη παρουσία τους σε όλες τις διοργανώσεις κοινωνικής προσφοράς».