Comp 1

Βαθμοί στις 28 Ιουνίου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

on .

PANELLADIKES APOTELESMATA

Tην Παρασκευή 28 Ιουνίου θα μπει τέλος, εκτός απροόπτου, στην αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες τους. Υπενθυμίζεται ότι στην Ήπειρο έδωσαν εξετάσεις φέτος περίπου 3.000 απόφοιτοι Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ. 

Όσον αφορά στα ειδικά μαθήματα, αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν στις 5 ή το αργότερο στις 8 Ιουλίου και ανάλογα με τους βαθμούς οι υποψήφιοι θα προχωρήσουν έπειτα στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου. Η δε ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 26 Ιουλίου.

 Η διαδικασία

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «alfavita», οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, θα τα παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων της περιοχής ευθύνης τους, οι οποίοι μετά τον έλεγχο θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες τις καταστάσεις με τους κωδικούς και τους βαθμούς των υποψηφίων. Την ίδια ημέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/.

Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλήνιες. Συγκεκριμένα, απαιτείται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς επίσης και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου.

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους ή να τον τροποποιήσουν. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού που θα αποσταλεί στο κινητό που δηλώθηκε κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.

Σημειώνεται πως για τέταρτη χρονιά φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους, αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο. 

Τα Μηχανογραφικά

Στο μεταξύ, μέχρι την Παρασκευή, 28 Ιουνίου οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο ή Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). 

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι, ακόμα και αν δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές έτους 2024, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.