Comp 1

Πρώτες εξετάσεις χθες για Μηχανικούς στα Γιάννενα!

on .

TSIGKROS DHMAKOPOYLOS

Χρόνιο αίτημα του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου ήταν οι απόφοιτοι της Πολυτεχνικής Σχολής να δίνουν εξετάσεις για απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος μηχανικού. Αυτό έλαβε σάρκα και οστά χθες, με την πραγματοποίηση των πρώτων εξετάσεων του κλάδου στα γραφεία του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ.

Το στοίχημα επιτεύχθηκε σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αναμένεται να επιφέρει ισχυροποίηση στον θεσμό του Τεχνικού Επιμελητηρίου αλλά και της ίδιας της Σχολής. Εξάλλου, όπως τονίστηκε χθες, έχει γίνει ήδη μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να συνδεθεί το Τμήμα Ηπείρου με τον χώρο του Πανεπιστημίου, καθώς είναι κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο, και βασικό στόχο την άμεση σύνδεση μεταξύ έρευνας και αγοράς εργασίας. 

Στόχος του ΤΕΕ

«Πιστεύω ότι αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει σημαντικά την Πολυτεχνική Σχολή να ισχυροποιηθεί και ίσως να δούμε ένα ακόμα τμήμα σε αυτήν. Χαίρομαι που το ΤΕΕ Ηπείρου έχει ενταχθεί πλέον στην κοινωνία», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ Γιάννης Τσίγκρος. 

Παράλληλα, ευχήθηκε «στους νέους συναδέλφους, που θα πάρουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, καλή σταδιοδρομία και να έχει ο κλάδος μας καλούς μηχανικούς με άποψη και προτάσεις για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη πόλη».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τι άλλαξε σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και πλέον το ΤΕΕ Ηπείρου μπορεί να πραγματοποιήσει τέτοιου είδους εξετάσεις, ο κ. Τσίγκρος  επισήμανε: «το ΤΕΕ τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον έδειξε μια ιδιαίτερη εξωστρέφεια. Ασχολήθηκε ενεργά, το βάλαμε ως κύριο στόχο και είχαμε μεγάλη βοήθεια από τον πρόεδρο του ΤΕΕ, τον κ. Στασινό».

«Ιστορική στιγμή…»

Από την πλευρά του, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Ιωαννίνων, καθηγητής Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Βασίλης Δημακόπουλος ανέφερε: «Είναι όντως μια ιστορική στιγμή. Με το τοπικό τμήμα του ΤΕΕ έχουμε καταφέρει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που καταφέραμε. Ξεκινάμε τις πρώτες εξετάσεις των νέων μηχανικών στις τρεις ειδικότητες, των χημικών μηχανικών, των μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και των Αρχιτεκτόνων μηχανικών. Οι πορείες της Πολυτεχνικής Σχολής και του ΤΕΕ είναι και πρέπει να είναι αλληλένδετες. Νομίζω ότι όλα αυτά που καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια θα έχουν και συνέχεια, θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα στο μέλλον».

Το Μηχ/γων Μηχανικών

Μιλώντας για το ανενεργό προς το παρόν Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και με αφορμή ερώτηση των ΜΜΕ, ο κ. Δημακόπουλος σημείωσε πως  «προσπαθούμε να το ενεργοποιήσουμε εκπαιδευτικά, διότι διοικητικά λειτουργεί ανελλιπώς, από το 2019. Χρειάζεται μια συντονισμένη προσπάθεια και από το Πανεπιστήμιο και από τους τοπικούς φορείς, να το εντάξουμε στο μηχανογραφικό και να ξεκινήσει και εκπαιδευτικά. Αυτή τη στιγμή δεν είναι στο μηχανογραφικό, όμως το Τμήμα υπάρχει και λειτουργεί διοικητικά. Αυτή τη στιγμή έχει προσωρινή γενική συνέλευση».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΡΤΗΣ