Comp 1

Παριστάνοντας τον γιατρό απέσπασε 22.000 ευρώ από ηλικιωμένη στα Γιάννενα

on .

APATH HLIKIOMENH THLEFONO

Πληθαίνουν τα κρούσματα τηλεφωνικής και διαδικτυακής απάτης στην Ήπειρο, με τους επιτήδειους να προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, και κυρίως ηλικιωμένους που αποτελούν τα πιο εύκολα θύματα.

Και παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις της Αστυνομίας και των αρμόδιων φορέων προς τους πολίτες, αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τους δράστες που ψάχνουν συνεχώς ευφάνταστους τρόπους να εξαπατήσουν τον κόσμο. 

Απέσπασε 22.000 ευρώ!

Η κατάσταση έχει πραγματικά ξεφύγει, με τις συμμορίες να αυξάνονται ανησυχητικά και να καταφέρνουν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά. Σε πρόσφατο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός αλλοδαπού, ο οποίος απέσπασε 22.000 ευρώ από ηλικιωμένη, τα οποία δήθεν προορίζονταν για έξοδα νοσηλείας της κόρης της, ύστερα από υποτιθέμενο ατύχημα  Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία και με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση τηλεφωνικής απάτης, που έλαβε χώρα στις 7 Απριλίου στα Γιάννενα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, άγνωστος συνεργός του κατηγορούμενου τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη και με το πρόσχημα ότι είναι γιατρός νοσοκομείου, την έπεισε να παραδώσει χρηματικό ποσό 22.000 ευρώ, για την κάλυψη εξόδων νοσηλείας της κόρης της, ύστερα από ατύχημα που δήθεν είχε υποστεί εντός της οικίας της.

Το παραπάνω χρηματικό ποσό παρέλαβε από το σπίτι της ηλικιωμένης ο κατηγορούμενος, ως απεσταλμένος του υποτιθέμενου γιατρού. 

Έκανε αναλήψεις 2.350 ευρώ με κλεμμένες κάρτες

Από τις άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός άνδρα, ο οποίος συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στα Γιάννενα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «κλοπή» και «απάτη με υπολογιστή».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πρωί της Κυριακής σε περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε από σταθμευμένο όχημα, δύο τραπεζικές κάρτες, ιδιοκτησίας ενός άνδρα. Ακολούθως, οδηγώντας μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του, μετέβη σε διάφορα ΑΤΜ τραπεζών και με τη χρήση των καρτών, πραγματοποίησε αναλήψεις, συνολικού ύψους 2.350 ευρώ.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα, ενώ η μοτοσυκλέτα του κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης των παραπάνω πράξεων.