Comp 1

Πάνω από 400 επιστήμονες στο 10ο Συνέδριο Αρθροσκόπησης!

on .

XOYLIARAS BASILHS SOYKAKOS PANAGIOTHS

Ανοίγει σήμερα, Τετάρτη στα Γιάννενα η «αυλαία» του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Τραυματολογίας «Γεώργιος Νούλης» (ΕΑΕ). 

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια που γίνονται στην περιοχή μας, καθώς αναμένεται πως θα φέρει περίπου 400 επιστήμονες απ’ όλη τη χώρα, ενώ οι ομιλητές που προέρχονται από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεπερνούν τους 120.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει σήμερα στο Εργαστήριο Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και θα συνεχιστεί στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «Du Lac» με το θεωρητικό μέρος να λαμβάνει χώρα αύριο, Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, 21 και 22 Ιουνίου.

 

Ομιλία Π. Σουκάκου

Η εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου αύριο, Πέμπτη, ώρα 8.30 μ.μ., θα δοθεί από τον Ομότιμο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Σουκάκο και θα έχει ως θέμα τις μελλοντικές προοπτικές της Ορθοπαιδικής εκπαίδευσης, παίρνοντας ως παράδειγμα την υποτροφία «Γεώργιος Νούλης» που ξεκίνησε από την Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εδώ και χρόνια δίνεται από την Εταιρεία Αρθροσκόπησης. Παράλληλα, ο κ. Σουκάκος θα ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος της Εταιρείας για την μακροχρόνια προσφορά του στην Ορθοπαιδική.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε ορθοπαιδικούς, φυσίατρους, φυσιοθεραπευτές και σε φοιτητές. Η καινοτομία του είναι ότι για πρώτη φορά θα υπάρχει στρογγυλή τράπεζα ειδικευομένων, δίνοντας βήμα στους μελλοντικούς γιατρούς.

 

20 χρόνια παρουσίας…

Σε δηλώσεις του χθες ο Πρόεδρος της Εταιρείας Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Τραυματολογίας Βασίλης Χουλιάρας ανέφερε πως «η Εταιρεία μας φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια παρουσίας της και είναι ευτυχές το γεγονός ότι το 10ο συνέδριό μας διεξάγεται στα Γιάννενα, τον τόπο καταγωγής του Γεωργίου Νούλη». Όπως είπε, ο Γεώργιος Νούλης, απόφοιτος της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωάννινων, περιέγραψε πρώτος ένα διαγνωστικό τεστ που καθιερώθηκε στην παγκόσμια βιβλιογραφία ως Lachman τεστ, και χρησιμοποιείται ευρέως στην διάγνωση της ρήξης του προσθίου χιαστού. «Κατόπιν των προσπαθειών του Καθηγητή Παναγιώτη Σουκάκου, του καθηγητή Γεωργούλη αλλά και του Hans Paessler και φυσικά και της Μάρθας Παπαδοπούλου αυτό έγινε γνωστό και στην παγκόσμια Ορθοπαιδική κοινότητα και σήμερα μιλάμε για το Lachman-Noulis test», συμπλήρωσε.

 

Η Εταιρεία Αρθροσκόπησης 

Η Εταιρεία Αρθροσκόπησης - ΕΑΕ, όπως επεσήμανε ο κ. Χουλιάρας, διοργανώνει ανά διετία το Πανελλήνιο Συνέδριό της, ενώ σε ετήσια πλέον βάση διεξάγει ασκήσεις σε πτωματικά παρασκευάσματα που είναι ό,τι πιο σύγχρονο στην εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των Ιατρών. Μάλιστα αυτή είναι η δεύτερη φορά που φιλοξενείται στα Γιάννενα παρόμοιο εργαστήριο.

Παράλληλα διοργανώνει ταξιδιωτικές υποτροφίες στις οποίες νέοι Ιατροί ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα και γνωρίζουν από κοντά διακεκριμένους Ορθοπαιδικούς και συμμετέχουν σε χειρουργεία. Τα τελευταία τρία χρόνια ξεκίνησε και η  Ελληνο-Τουρκική Ταξιδιωτική Υποτροφία στην οποία Έλληνες γιατροί επισκέπτονται Νοσοκομεία της Τουρκίας και Τούρκοι γιατροί επισκέπτονται Νοσοκομεία και κλινικές της Ελλάδας.

Τέλος, η Εταιρεία διαχειρίζεται την υποτροφία «Γεώργιος Νούλης» κατά την οποία ένας νέος γιατρός μετεκπαιδεύεται στο αντικείμενο της αρθροσκοπικής χειρουργικής στην ATOS Klinik στην Χαϊδελβέργη.