Comp 1

Θ. ΜΠΕΓΚΑΣ: Πρωταρχικός στόχος της Δημ. Αρχής η προστασία και η ανάδειξη των δημόσιων χώρων

on .

LITHARITSIA PIKNIK MPEGKAS 16 6 24

Προσπάθεια επαναπροσέγγισης των δημόσιων χώρων έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή Μπέγκα, η οποία μάλιστα δηλώνει ότι αυτό αποτελεί και πρωταρχικό της στόχο! Τις προθέσεις της άλλωστε έδειξε με την διοργάνωση πικ – νικ στα «Λιθαρίτσια», όπου μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και συμμετείχαν στην ημέρα γιορτής για τη λήξη της σχολικής χρονιάς. 

Και μπορεί τα «Λιθαρίτσια», σύμφωνα με την Δημ. Αρχή το Σάββατο να θύμισαν κάτι από πάρκα ευρωπαϊκών πόλεων, οι ιθύνοντες του Δήμου όμως θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για ν’ αλλάξει η εικόνα στους δημόσιους χώρους των Ιωαννίνων.

Σε πολλά σημεία και Πάρκα η κατάσταση παραμένει αποκαρδιωτική και άμεσα θα πρέπει να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις (καθαριότητα, κοπή χόρτων, επιδιορθώσεις κ.α.), ώστε σταδιακά να αποκατασταθεί η εικόνα τους και να μπορούν να απολαμβάνουν τους δημόσιους χώρους όλοι οι δημότες. 

«Ευθύνη όλων»!

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας, με αφορμή την εκδήλωση στα «Λιθαρίτσια» ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η προστασία και η ανάδειξη των δημόσιων χώρων είναι πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής μας Αρχής. Είναι όμως ευθύνη όλων μας. Όλοι μαζί πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι χώροι παραμένουν καθαροί, ασφαλείς και προσβάσιμοι για τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή κοινωνικοοικονομικού υπόβαθρου. Η συμμετοχή μας στη φροντίδα και τη διατήρησή τους είναι ζωτικής σημασίας. Ας σεβόμαστε και ας προστατεύουμε αυτούς τους χώρους, αποφεύγοντας την καταστροφή ή την αλόγιστη χρήση τους».

Βέβαια, δεν μπορεί  να μην συμφωνήσει κανείς με τον δήμαρχο ότι η προστασία των δημόσιων χώρων είναι ευθύνη όλων μας, ωστόσο ο Δήμος θα πρέπει πρώτος να τους συντηρήσει και να τους αναβαθμίσει, προχωρώντας σε ριζικό «λίφτινγκ» όλων των Πάρκων της πόλης και μάλιστα άμεσα, όπως το ίδιο επιχειρεί να κάνει με το θέμα της καθαριότητας και των σκουπιδιών, μια άλλη πονεμένη ιστορία που ταλανίζει την πόλη τα τελευταία χρόνια.

Γεμάτο δράσεις…

Το πικ-νικ του Δήμου ήταν γεμάτο με δράσεις, αφού η Μπαντίνα του Δήμου παρουσίασε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα, το ΚΔΑΠ Ρόδα οργάνωσε θεατρικά παιχνίδια,  το εικαστικό εργαστήρι του Δήμου ήταν εκεί με καβαλέτα και χρώματα για να αποτυπώσουν τα πιτσιρίκια την εμπειρία τους στο Πάρκο,  το Atlas Sport center και οι προπονητές του, διοργάνωσαν αθλητικά ομαδικά παιχνίδια, το Fun Project προσέφερε Face Painting αλλά και ομαδικά παιχνίδια, η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων είχε ελεύθερη είσοδο στο αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης για τα παιδιά και τους συνοδούς τους, ενώ η εταιρία Βίκος, τα ΙΕΚ Δέλτα και τα ζαχαροπλαστεία Μάντζιος, υποστήριξαν την εκδήλωση με σάντουιτς, νερά και παγωτά.