Προχωρά η ανάδειξη του χώρου περιμετρικά της λίμνης Ριαχόβου

on .

LIMNH RIAXOBOY ERGA 14 6 24

Μορφή παίρνει μέρα με την ημέρα το έργο που αφορά στην «Ανάδειξη περιοχής “Ντοβρίτσι” Κοινότητας Ριαχόβου Δ.Ε. Άνω Καλαμά», που υλοποιεί ο Δήμος Πωγωνίου. Ήδη έχει διαμορφωθεί ένα μεγάλο τμήμα του ενιαίου χώρου περιμετρικά της λίμνης Ριαχόβου που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για επισκέπτες και τουρίστες που επιζητούν όμορφα περιπατητικά σημεία.

Παράλληλα, θα κατασκευαστούν έργα εξυπηρέτησης των επισκεπτών (τραπεζόπαγκοι, ψησταριές, κιόσκια κ.λπ.), θα γίνουν καθαρισμοί βλάστησης και διαμορφώσεις χώρων εστίασης (πικ-νικ), σήμανση διαδρομών και χώρων.

Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 278.254 ευρώ, εντάχθηκε στο  Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για το έτος 2021, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου και θα εκτελεστεί με χρηματοδότηση του προγράμματος αλλά και με ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου. 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «είναι ένα έργο «σταθμός» για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Εκτελούμε έργα που εστιάζουν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας, όπως είναι το πλούσιο φυσικό κάλλος, διαμορφώνοντας συνθήκες για την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών ενώ παράλληλα στοχεύουμε στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών μας».