Comp 1

«Ευθύνη όλων μας η προστασία των δημόσιων χώρων της πόλης…

on .

MPEGKAS SYNENTEYKSH 14 6 24

 Ημέρα γιορτής για τη λήξη της σχολικής χρονιάς είναι η σημερινή, με τον Δήμο Ιωαννιτών να διοργανώνει από τις 11 π.μ. πικνίκ για παιδιά στα Λιθαρίτσια. Σε δηλώσεις του χθες ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, προσκάλεσε μικρούς και μεγάλους σε αυτή την ξεχωριστή δράση, τονίζοντας την αξία της προστασίας των δημόσιων χώρων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι  η πρόσβαση σε καλά διαμορφωμένους και φροντισμένους δημόσιους χώρους ενισχύει την ποιότητα ζωής μας, καθώς οι χώροι αυτοί προσφέρουν ευκαιρίες για άσκηση, παιχνίδι, χαλάρωση και επαφή με τη φύση, συμβάλλοντας στη σωματική και ψυχική μας υγεία. «Η προστασία και η ανάδειξη των δημόσιων χώρων είναι πρωταρχικός στόχος της δημοτικής μας αρχής. Είναι όμως ευθύνη όλων μας...», τόνισε μεταξύ άλλων.

Καταλήγοντας, ο κ. Μπέγκας έκανε γνωστό ότι η σημερινή εκδήλωση αποτελεί την αφετηρία μιας νέας προσέγγισης στους δημόσιους χώρους, τονίζοντας πως «ως δημοτική αρχή σκοπεύουμε να επανασυστήσουμε τα πάρκα και τις πλατείες μας στους δημότες, μέσα από δράσεις, που  θα μας δείχνουν τον δρόμο για τον υπαίθριο βίο, με συνοδοιπόρο τον Δήμο».

Περισσότερες λεπτομέρειες για την δράση έδωσε η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Έλενα Σιόντη. Όπως είπε, «το πικ νικ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, επιλέξαμε να επικοινωνηθεί μόνο ψηφιακά, χωρίς έντυπο υλικό, καθώς κύριο μέλημά μας είναι η καλλιέργεια της νοοτροπίας να παράγουμε όσο το δυνατόν λιγότερα απορρίμματα. Ταυτόχρονα, η μείωση της αφισορύπανσης, αποτελεί για εμάς μια πρόκληση, όπου το καλό παράδειγμα πρέπει να δοθεί πρώτα από τους θεσμικούς φορείς».

Η κ. Σιόντη σημείωσε πως στη δράση θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, η Μπαντίνα του Δήμου που θα παρουσιάσει ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα, το ΚΔΑΠ Ρόδα, που θα συμμετάσχει με θεατρικά παιχνίδια, το εικαστικό εργαστήρι του Δήμου με καβαλέτα και χρώματα για να αποτυπώσουν τα πιτσιρίκια την εμπειρία τους στο Πάρκο, το Atlas Sport center και οι προπονητές του, ενώ η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων θα διατηρήσει ελεύθερη είσοδο στο Αρχαιολογικό Μουσείο για τα παιδιά και τους συνοδούς τους από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.