Comp 1

Διακρίθηκε το 23ο Νηπιαγωγείο στον διαγωνισμό Bravo Schools

on .

ANAKYKLOSH 23O NHPIAGOGEIO

Ανάμεσα στα 41 σχολεία, που διακρίθηκαν πανελλαδικά στον 7ο ετήσιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2024, βρίσκεται το 23ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, που συμμετείχε με την πρωτοβουλία «Προσφέρω τη “χαμένη” μου συσκευασία».

Το 23ο Νηπιαγωγείο, έχοντας κερδίσει από το Παγκόσμιο Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE υποτροφία για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Giving waste a new life», αποφάσισε να συνεργαστεί με την ανοιχτή εθελοντική ομάδα Paguristas, με στόχο, μέσα από τη συλλογή και ανακύκλωση συσκευασιών στο νηπιαγωγείο, να συμβάλλει  ανταποδοτικά και έμπρακτα σε πράξεις αλληλεγγύης προς ευπαθείς ομάδες και Ιδρύματα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση τo 23ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων και οι Paguristas υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για τη συλλογή από μέρους του σχολείου πλαστικών μπουκαλιών, ενώ επίσης υπήρξε και «δέσμευση» για  να συλλέξουν και πλαστικά καπάκια, συνδράμοντας στην αγορά ενός ηλεκτρικού αναπηρικού αμαξιδίου.

Μαθητές και  γονείς, μετά από ενημέρωση και δράσεις ευαισθητοποίησης από τις εκπαιδευτικούς Ελένη Βασιλείου, Βενετία Ζήκου και Βασιλική Γεωργιάδη, καταφέραν και συγκέντρωσαν μία μεγάλη ποσότητα από πλαστικές συσκευασίες και πλαστικά καπάκια, τα οποία στη συνέχεια ανακύκλωσαν στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, σε μία κοινή δράση με την εθελοντική ομάδα Paguristas  και τους μαθητές του Αρσακείου Λυκείου Ιωαννίνων . Μέσα σε τρεις ώρες ανακυκλώθηκαν  16.228 πλαστικά μπουκάλια και με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα κουπόνια της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, ένα ποσό διατέθηκε για την αγορά προϊόντων για τα 45 παιδιά που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο της Ιεράς Μονής Παναγίας Ντουραχάνης, που λειτουργεί Δημοτικό και Γυμνάσιο, και ένα ποσό για την αγορά προϊόντων  για το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ανθρώπων Ηπείρου (ΚΕΘΕΑ) Ήπειρος.

Ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Bravo Schools δείχνει τον δρόμο για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέσω της υιοθέτησης των 17 Στόχων του ΟΗΕ, γνωστών και ως «Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης», οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα παγκόσμια προβλήματα.

Η πρωτοβουλία «Προσφέρω τη “χαμένη” μου συσκευασία» του 23ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων υπηρετεί τον Στόχο 13 «Δράση για το Κλίμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό κατατέθηκαν 470 εκπαιδευτικές προτάσεις από 29.100 μαθητές, με την επιλογή του 23ου Νηπιαγωγείου ανάμεσα στα 41 σχολεία που διακρίθηκαν πανελλαδικά, να αντανακλά  την προσπάθεια των εκπαιδευτικών να καταστήσουν τα παιδιά ενεργούς πολίτες του παρόντος και του μέλλοντος.