Comp 1

«Πράσινο φως» για δικαστική διεκδίκηση καταβληθέντων διοδίων την τελευταία 5ετία

on .

DIODIA EGNATIA IONIA

Άνοιξε ο δρόμος για δικαστική διεκδίκηση καταβληθέντων διοδίων στους σταθμούς Τύριας, Παμβώτιδας και Μαλακασίου της Εγνατίας Οδού, σύμφωνα με την Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επιδίκασε στο ελληνικό δημόσιο 70.000 ευρώ υπέρ της Περιφέρειας και λοιπών φυσικών και νομικών προσώπων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως εργαζόμενοι σε δήμους, εκπαιδευτικοί, ενώσεις εκπαιδευτικών, επαγγελματίες αυτοκινητιστές κλπ. 

Αυτό ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση μετά την απόφαση αυτή  έχει ανοίξει διάπλατα η πόρτα να διεκδικήσουν δικαστικά όλοι οι κάτοικοι της Π.Ε. Ιωαννίνων τα τέλη διοδίων που έχουν καταβάλλει κατά τις διελεύσεις τους από τους σταθμούς διοδίων Τύριας, Δροσοχωρίου και Μαλακασίου την τελευταία πενταετία, καθώς επίσης και για την ηθική βλάβη, την προσβολή, δηλαδή, που έχουν υποστεί από την αδικαιολόγητη, όπως την χαρακτήρισε το Ανώτατο Ακυρωτικό της χώρας, άρνηση του Υπουργείου να χορηγήσει και σε αυτούς απαλλαγή από την καταβολή διοδίων τελών. 

Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Ηπείρου έχει απευθυνθεί προ πολλού στον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων για την ανάληψη πρωτοβουλίας άσκησης ομαδικών αγωγών και ο Δικηγορικός Σύλλογος ανταποκρίθηκε.