Η πανηγυρική εκλογή Μπελέρη «χαστούκι» στο καθεστώς Ράμα!

on .

MPELERHS

Σε θρίαμβο εξελίχθηκαν οι ευρωεκλογές της Κυριακής για τον έγκλειστο πάνω από ένα χρόνο δήμαρχο Χειμάρας Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής, πετυχαίνοντας μάλιστα πρωτιά. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπελέρης κατετάγη τρίτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας πίσω μόλις από τον Γιώργο Αυτιά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

Έλαβε συνολικά 237.967 σταυρούς και θα αποτελέσει πλέον έναν ισχυρό εκπρόσωπο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας στην Ε.Ε.. 

Πρόκειται για επίδοση που αποτελεί «χαστούκι» για τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα και το καθεστώς του, που με μεθοδεύσεις εξακολουθεί να κρατά τον εκλεγμένο δήμαρχο στη φυλακή. 

Το πότε και πώς θα βγει ο Φρ. Μπελέρης απομένει να φανεί. Στις 16 Ιουλίου, πάντως, θα γίνει συνέλευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα χρειαστεί ειδική άδεια για να λάβει μέρος. 

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Παρασκευή θα εκδικασθεί η έφεση που κατέθεσε η πλευρά Μπελέρη κατά της πρωτόδικης απόφασης εις βάρος του, αν και δεν πρέπει να αναμένονται σημαντικές εξελίξεις. 

 

Οι πανηγυρισμοί

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα στη Χειμάρρα το βράδυ της Κυριακής, καθώς η πόλη υποδέχθηκε με καπνογόνα και πανηγυρισμούς την είδηση ότι ο εκλεγμένος δήμαρχός της Φρ. Μπελέρης, εκλέγεται ευρωβουλευτής και μάλιστα με αξιοσημείωτη επίδοση σε σταυρούς. 

Με την ανακοίνωση των ονομάτων, η οικογένεια του έγκλειστου Μπελέρη, αλλά και οι ψηφοφόροι του ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, ενώ άτομα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας μαζεύτηκαν για να γιορτάσουν την εκλογή του. 

Στο σημείο των εορτασμών βρέθηκε και ο πατέρας του εκλεγέντος ευρωβουλευτή. 

Γενικότερα πάντως το κλίμα στην Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας είναι πανηγυρικό, καθώς αποκτά δικό της εκπρόσωπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 

Και το μήνυμα

Με αφορμή την εκλογή του ο Φρέντη Μπελέρης έστειλε μήνυμα από τη φυλακή όπου παραμένει κρατούμενος με το οποίο ευχαριστεί όσους τον στήριξαν. 

Όπως αναφέρει σ’ αυτό, «όλους τους μήνες μου έδινε δύναμη η πίστη μου ότι το φως κερδίζει το σκοτάδι και ότι η δύναμη της δημοκρατίας μπορεί να σαρώσει κάθε πραξικοπηματική πρακτική, αρκεί να υπάρχει βούληση και πίστη σε έναν ανώτερο σκοπό. Δώσαμε έναν αγώνα για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τις ελευθερίες και την αξιοπρέπεια των πολιτών. Ο αγώνας δόθηκε με αντίξοες συνθήκες, αδιανόητες για χώρα που θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και κερδήθηκε, χάριν στο φιλότιμο και την υπερηφάνεια των Ελλήνων». 

Καταλήγοντας, απευθύνει ευχαριστίες προς «τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που με τίμησαν με την ψήφο τους, την οικογένειά μου που ήταν το στήριγμα και η φωνή μου, τους φίλους σε όλη την Ελλάδα που στάθηκαν στο πλευρό μου στη πιο δύσκολη δοκιμασία της ζωής μου», ενώ ιδιαίτερη αναφορά κάνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι υποψήφιος, για το οποίο θα του είμαι πάντα ευγνώμων». Διαβεβαιώνει δε ότι ως ευρωβουλευτής θα εργαστεί σκληρά για να είναι χρήσιμος στην παράταξή του και πάνω από όλα στην πατρίδα μας.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ