Ηλικιωμένος Γιαννιώτης έδωσε 20.000 ευρώ σε απατεώνες!

on .

APATH THLEFONO HLIKIOMENOS

Άλλος ένας ηλικιωμένος πολίτης στα Γιάννενα έπεσε αυτές τις ημέρες θύμα απατεώνων με αποτέλεσμα να του αποσπάσουν ένα ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό. 

Περιστατικό που επαναφέρει στην επικαιρότητα το φαινόμενο με τις τηλεφωνικές απάτες, οι οποίες τελευταία έχουν εξελιχθεί σε «μάστιγα».

Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στον ηλικιωμένο και προσποιούμενος τον αστυνομικό από υπηρεσία της Ιταλίας, όπου διαμένει ο γιος του, του ζήτησε την καταβολή χρηματικού ποσού 80.000 ευρώ, προκειμένου εκείνος να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες εξαιτίας δήθεν θανάτου κοριτσιού που είχε προκαλέσει σε τροχαίο ατύχημα. Ο ηλικιωμένος, αφού πείσθηκε, παρέδωσε τελικά σε συνεργό το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ σε προκαθορισμένο ραντεβού στην πόλη των Ιωαννίνων. 

Ωστόσο, ο δράσης δεν είχε τύχη. Τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν ύστερα από έρευνα της Ασφάλειας Ιωαννίνων και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα για την ανακάλυψη της ταυτότητας και άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση συνεχίζεται. 

Συστάσεις σε πολίτες

Με αφορμή παρόμοια με το παραπάνω περιστατικά, όπου επιτήδειοι με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες αποσπούν χρηματικά ποσά, με συχνότερα θύματα τους ηλικιωμένους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου με ανακοίνωσή της απευθύνει μία σειρά από συμβουλές προς τους πολίτες.

Μεταξύ άλλων, συνιστά να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε αγνώστους που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να μπουν στο σπίτι τους και να μην πείθονται από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος (βλάβη ηλεκτρικού ρεύματος, ανελκυστήρα κ.λπ.) εάν δεν τους έχουν οι ίδιοι προηγουμένως καλέσει. Επισημαίνεται, εξάλλου, ότι τα νοσοκομεία ή οι δημόσιες υπηρεσίες δεν στέλνουν υπαλλήλους τους σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους για να ζητήσουν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

Η ΕΛ.ΑΣ συνιστά επίσης στους πολίτες να μην πείθονται εύκολα από άτομα, τα οποία τους «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων, να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν τους τηλεφωνούν άγνωστοι και προσπαθούν να τους πείσουν να τους δώσουν χρήματα, με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα να επιδιώκουν οι ίδιοι να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Τέλος, συμβουλεύει να ενημερώνουν τα οικεία τους πρόσωπα αλλά και τις αστυνομικές Αρχές, σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Έκλεψαν παπούτσια

Σε άλλα νέα από το αστυνομικό δελτίο, μία κλοπή που συνέβη στην Άρτα εξιχνιάστηκε από την τοπική Αστυνομία. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών γυναικών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.  Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες εισήλθαν σε κατάστημα παιδικών ρούχων, από όπου αφαίρεσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτές ζευγάρι παιδικών παπουτσιών. Στο πλαίσιο των αναζητήσεων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο από αυτές. Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.