Στους δρόμους βγήκαν χθες οι εργαζόμενοι στα Γιάννενα

on .

PROTOMAGIA 2024

Στους δρόμους βρέθηκαν χθες, εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και μαθητές, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης για την Εργατική Πρωτομαγιά, η οποία έγινε κανονικά παρά το γεγονός ότι η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε την Τρίτη του Πάσχα με υπουργική απόφαση.

Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία έπειτα από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, η οποία κατευθύνθηκε προς τη Λεωφόρο Δωδώνης και σε άλλους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων, ενώ κατατέθηκε συμβολικά κόκκινο τριαντάφυλλο από τη Διοίκηση του Ε.Κ.Ι. στο Ηρώο Μπιζανομάχων. Κεντρικά της συνθήματα ήταν, μεταξύ άλλων, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση όλων των κενών οργανικών θέσεων.

«Μεγάλη μάχη…»

Σε δήλωσή του το μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Δημήτρης Καλύβας τόνισε: «Σήμερα δώσαμε μια μεγάλη μάχη και στην πόλη των Ιωαννίνων. Θεωρούμε ότι είναι μια ημέρα σύμβολο και το 2024. Βλέπουμε τι γίνεται και στη γειτονιά μας με δύο μεγάλους πολέμους σε Ουκρανία και Παλαιστίνη. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μάχη όλο το επόμενο διάστημα μέσα στους χώρους δουλειάς για καλύτερα ωράρια, καλύτερες συνθήκες εργασίας, να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι πραγματικά ο άνθρωπος να απελευθερωθεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης».

O ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων 

«Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνας απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη των λίγων υποβαθμίζοντας τη ζωή των πολλών. Του αγώνα για εργασία με δικαιώματα, για κοινωνική δικαιοσύνη, για την δωρεάν πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά, όπως στην Υγεία, στην Παιδεία και στην Κοινωνική Ασφάλιση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

Η Μερόπη Τζούφη

«Μόνο με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας. Η 1η Μαΐου του 2024 βρίσκει χιλιάδες νέους ανθρώπους να κινητοποιούνται και να διεκδικούν την ΕΙΡΗΝΗ, το αναφαίρετο δικαίωμα για ένα μέλλον χωρίς πολέμους και αιματοχυσίες. Βρίσκει επίσης τους εργαζόμενους να παλεύουν για όσα θεωρούσαμε αυτονόητα: την 8ωρη εργασία, τις συλλογικές συμβάσεις, τα εργασιακά δικαιώματα, τους αξιοπρεπείς μισθούς, την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΡΤΗΣ