Η «Terracom» αξιοποιεί τώρα και την Τεχνητή Νοημοσύνη!

on .

TERRACOM 23 4 24

Ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για το αν και υπό ποιο καθεστώς θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει το Πάρκο Υψηλής Έρευνας και Καινοτομίας, οι ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τεχνολογικό τομέα στα Γιάννενα συνεχίζουν ακάθεκτες την πορεία τους παρουσιάζοντας διαρκώς πρωτοποριακά προϊόντα και ιδέες που έχουν να κάνουν με τομείς αιχμής όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Ρομποτική.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Γιαννιώτικη εταιρία «Τerracom», η οποία εστιάζει στην καινοτομία και την ανάπτυξη. Μέσω της συμμετοχής της στο πρόσφατο TEDx Mavili Square 2024 που διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, βρήκε την ευκαιρία να μοιραστεί τις εμπειρίες και οπτικές της με ένα ευρύ κοινό. 

Εντυπωσιακή πορεία

Συγκεκριμένα, στο corporate stage, οι Κωνσταντίνος Κέφης, Αλέξανδρος Τάγκας, Αλεξία Τάτση και Νέστωρας Βασιλείου μοιράστηκαν με το κοινό την μετεξέλιξη της «Terracom», από μια τοπική εταιρία λογισμικού σε μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη επιχείρηση στον τομέα της φυσικής ασφάλειας. Η παρουσίαση «From Local to Global: Our SaaS journey» εστίασε στις προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετώπισε η εταιρία κατά την ανάπτυξή της, αποκαλύπτοντας μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας της στην παγκόσμια αγορά SaaS.

Πρωτοποριακό σύστημα

Παράλληλα, η «Terracom» διοργάνωσε ένα διαδραστικό εργαστήριο όπου η Ναταλία Ούμνοβα και ο Παύλος Ευθυμιάδης παρουσίασαν το «Workeen AI», ένα πρωτοποριακό SaaS σύστημα διαχείρισης βαρδιών που αξιοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η διαχείρισή τους αποτελεί μια πολύπλοκη εργασία και όταν γίνεται με το χέρι, γίνεται δύσκολη και χρονοβόρα. Οποιαδήποτε αλλαγή απαιτεί ώρες για την αναδιάταξη ολόκληρου του προγράμματος και οποιοσδήποτε λάθος προγραμματισμός μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα της εταιρίας και να αυξήσει το άγχος των εργαζομένων. Tο Workeen AI τοποθετεί τους κατάλληλους ανθρώπους, με τις κατάλληλες δεξιότητες, στις κατάλληλες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για μία λύση, η οποία έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον μεγάλων οργανισμών. Τέλος, ο HR manager της εταιρίας, Αναστάσιος Φούκης, συμμετείχε στο Alternative Stage στο Panel με θέμα «Artificial Intelligence and Robotics», όπου μοιράστηκε τις σκέψεις του για το μέλλον της εργασίας και τον τρόπο με τον οποίο η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Ρομποτική μπορούν να επηρεάσουν τον κλάδο.

Το TEDx Mavili Square

Σημειώνεται ότι το TEDx Mavili Square είναι η μοναδική TEDx εκδήλωση στην Δυτική Ελλάδα και έχει καταφέρει τα τελευταία έξι χρόνια να ξεπεράσει τις 2.2 εκατ. προβολές στο YouTube, καθιστώντας τις ομιλίες του viral και σημείο αναφοράς. Φέτος, με θέμα «Renaissance», η εκδήλωση εστίασε στην αναγέννηση, την εξέλιξη και την υιοθέτηση νέων ιδεών σε διάφορους τομείς. Μια αναγέννηση που μας καλεί να έρθουμε πιο κοντά στον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας.