Ενημέρωση πολιτών για την Καρδιακή Ανεπάρκεια και στα Γιάννενα

on .

ENHMEROSH KARDIAKH ANEPARKEIA

Πανελλήνια Καμπάνια ενημέρωσης πραγματοποιείται από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και την Ομάδα Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας της ΕΚΕ με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια.

Η καμπάνια έχει σκοπό την ενημέρωση πολιτών-ασθενών για την εν λόγω ασθένεια, με δράσεις πρόληψης καρδιαγγειακής υγείας σε καρδιολογικές κλινικές και Ιατρεία Καρδιακής Ανεπάρκειας σε πολλές πόλεις της  χώρας.

Στην Ήπειρο έχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις:

- Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική ΠΓΝΙ

- Σήμερα, Τετάρτη (από 10 π.μ. έως 1μ.μ.): Ενημέρωση για το κοινό στην είσοδο του ΠΓΝ Ιωαννίνων και Ιατρείο Καρδιακής Ανεπάρκειας (ΚΑ) ανοιχτό για το κοινό. Μοίρασμα φυλλαδίων, ενημέρωση και λήψη ιστορικού και μέτρηση νατριουρητικού πεπτιδίου σε ασθενείς με συμπτώματα ΚΑ.

- Μεθαύριο, Παρασκευή (5 μ.μ. -9 μ.μ.): Εκδήλωση εκπαίδευσης, διάδρασης και δικτύωσης με τους Ιατρούς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας- ΠΦΥ (Γενικοί Ιατροί και Παθολόγοι Κέντρων Υγείας και ΤΟΜΥ) του Νομού Ιωαννίνων. Ομιλίες για τη διάγνωση και αντιμετώπιση ΚΑ από τους Ιατρούς της Μονάδας ΚΑ.

Παρουσίαση περιστατικών ΚΑ με σχολιασμό από τους Ιατρούς της ΠΦΥ. Οργάνωση του Δικτύου ΠΦΥ - ΚΑ στο Νομό Ιωαννίνων.

- Το Σάββατο, 11 Μαΐου (11 π.μ.-2 μ.μ.): Εξόρμηση για το κοινό στον πεζόδρομο της Άρτας, μοίρασμα φυλλαδίων & ενημέρωση για την  ΚΑ. Το απόγευμα (6 - 8 μ.μ.) εκδήλωση Ενημέρωσης για το κοινό σε κεντρική αίθουσα της Άρτας. Ομιλίες από τους Ιατρούς της Μονάδας ΚΑ για την ΚΑ και την πρόληψή της.

 «Για την πρόληψη της ΚΑ είναι σημαντικός ο τρόπος ζωής των ασθενών με την υιοθέτηση μίας ισορροπημένης διατροφής, τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, την τακτική άσκηση, τη διακοπή του καπνίσματος και τον περιορισμό της πρόσληψης αλκοόλ ανάμεσα σε άλλα. Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί αρκετά ιατρεία Καρδιακής Ανεπάρκειας σε Γενικά Νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια. Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία συστήνει στους πολίτες-ασθενείς να απευθύνονται στα συγκεκριμένα ιατρεία για οποιαδήποτε πληροφορία ή διενέργεια ιατρικών εξετάσεων, προκειμένου να έχουν την καλύτερη πρόληψη, αντιμετώπιση και θεραπεία της Καρδιακής Ανεπάρκειας», αναφέρει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καθηγητής Καρδιολογίας, Γιώργος Κοχιαδάκης με αφορμή την Καμπάνια της ΕΚΕ για την Καρδιακή Ανεπάρκεια.