Δυο γυναίκες έκλεψαν έξι (!) φορές το ίδιο κατάστημα στα Γιάννενα

on .

PERIPOLIKO ASTYNOMIA

• Δυο γυναίκες συνελήφθησαν βραδινές ώρες στα Γιάννενα, οι οποίες κατηγορούνται ότι είχαν αφαιρέσει προϊόντα από το ίδιο κατάστημα συνολικά 6 φορές! Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετέβησαν σε πολυκατάστημα, όπου βρέθηκαν οι κατηγορούμενες, οι οποίες, όπως καταγγέλθηκε από τον υπεύθυνο του καταστήματος, είχαν αφαιρέσει προηγουμένως διάφορα είδη ρουχισμού. Τα προϊόντα, συνολικής αξίας 135 ευρώ, βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της επιχείρησης. Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι συλληφθείσες είχαν αφαιρέσει προϊόντα από το ίδιο κατάστημα άλλες πέντε φορές κατά το παρελθόν, συνολικής αξίας 600 ευρώ.  Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, οι συλληφθείσες εισέρχονταν ως πελάτισσες στο κατάστημα και αφαιρούσαν ρούχα, αφού προηγουμένως είχαν φροντίσει να απομακρύνουν τους αντικλεπτικούς μηχανισμούς κατά την παραμονή τους στο χώρο των δοκιμαστηρίων. 

Έκλεψε συνεργείο αυτοκινήτων

• Το απόγευμα του Σαββάτου συνελήφθη στα Γιάννενα ημεδαπός που κατηγορείται για κλοπή. Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη ενός ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την προηγούμενη μέρα είχε αφαιρέσει από τον προαύλιο χώρο συνεργείου αυτοκινήτων, δύο κινητήρες φορτηγών αυτοκινήτων, αξίας 2.000 ευρώ και στην συνέχεια τους πούλησε σε εταιρεία ανακύκλωσης, ιδιοκτησία ημεδαπού, στα Γιάννενα. 

Δυο συλλήψεις για κλοπές κατ’ εξακολούθηση…

• Και πάλι στα Γιάννενα συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων κλοπών, που καταγγέλθηκαν προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η εμπλοκή των συλληφθέντων σε δύο περιπτώσεις. Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 17/4/2024 αφαίρεσαν μέσα από ναό σακίδιο πλάτης ημεδαπής, που εργαζόταν στο χώρο, το οποίο περιείχε προσωπικά είδη αξίας 200 ευρώ, χρηματικό ποσό 50 ευρώ και τραπεζική κάρτα, με τη χρήση της οποίας πραγματοποίησαν στη συνέχεια ανέπαφες συναλλαγές ύψους 40 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση, αφαίρεσαν από εξωτερικό χώρο καταστήματος δύο μαξιλάρια.  Κατά τον εντοπισμό και σύλληψή τους, βρέθηκαν στην κατοχή τους τα παραπάνω μαξιλάρια, τα οποία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια. 

Διέθετε προς πώληση πυροτεχνήματα χωρίς άδεια

• Ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων συνελήφθη στα Γιάννενα από άνδρες της Ασφάλειας. 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που πραγματοποιούνται ενόψει της εορτής του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα ιδιοκτησίας του ημεδαπού, όπου βρέθηκαν να διατίθενται προς πώληση χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής και κατασχέθηκαν: •2.345 πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα •38 καπνογόνα και• 6 βεγγαλικά χειρός.

Εργασίες σε λατομείο χωρίς άδεια

• Σε περιοχή των Ιωαννίνων συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης τρεις ημεδαποί, διότι, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπιστώθηκε να προβαίνουν σε εργασίες σε λατομείο, χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.  

Είχε στην κατοχή του αναδιπλούμενο μαχαίρι

• Στα Ιωάννινα συνελήφθη ημεδαπός από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε αναδιπλούμενο μαχαίρι μήκους 15 εκατοστών.