Ο Ν. Ταχιάος θα ενημερώσει τους τοπικούς φορείς για τους ελέγχους στο Μαλακάσι!

on .

TAXIAOS TASOYLAS

Ολοκληρώνονται σήμερα, Παρασκευή οι έλεγχοι στη σήραγγα Μαλακάσι Α’ της Εγνατίας Οδού, η οποία απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα μετά τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου περί επικινδυνότητάς της. 

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, πάντως, δεν προκύπτει στατική ανεπάρκεια της σήραγγας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα (φωτό), τον οποίο ενημέρωσε τόσο για θέματα της αρμοδιότητάς του, αλλά και ειδικότερα για το θέμα της σήραγγας Μαλακασίου, ο κλάδος της οποίας με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα έκλεισε προσωρινά από τις 12 Απριλίου.

Επιτόπια ενημέρωση

Ο κ. Ταχιάος τόνισε παράλληλα πως από την πρώτη στιγμή του προσωρινού κλεισίματος ελήφθη μέριμνα για παράκαμψη, ώστε να μην εμποδιστούν οι μετακινήσεις στην περιοχή, ενώ με την ολοκλήρωση των ελέγχων, ο ίδιος ο Υφυπουργός θα ενημερώσει επιτόπου για τα αποτελέσματα τους τοπικούς φορείς των Ιωαννίνων. 

Ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον  Ν. Ταχιάο για την ενημέρωση και υπογράμμισε πως ασχέτως του αποτελέσματος αυτού του απαραίτητου ελέγχου, η πρόβλεψη για βαριά συντήρηση και ανακατασκευή σοβαρών φθορών στις υποδομές της Εγνατίας που βαρύνουν τον παραχωρησιούχο, θα πρέπει να επιτηρηθεί συστηματικά από την Πολιτεία. 

Θα γίνει σύσκεψη

Με την ολοκλήρωση λοιπόν του ελέγχου στη σήραγγα Μαλακασίου ο Υφυπουργός Υποδομών θα βρεθεί και πάλι στην περιοχή μας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «Epiruspost.gr», ο κ. Ταχιάος θα έρθει στα Γιάννενα και θα λάβει μέρος σε σύσκεψη η οποία θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στην Περιφέρεια Ηπείρου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων στη σήραγγα, ενώ τη σύσκεψη αναμένεται να απασχολήσουν και άλλα οδικά έργα που αφορούν στην Ήπειρο με βασικότερο όλων τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.