Στηρίζοντας το έργο «Κυψέλης» ΕΛΕΠΑΠ και «Φλόγας» Ιωαννίνων

on .

YFANTHS SYNAYLIES 17 4 24

• Πολύτιμο και ευρέως αναγνωρισμένο από τη Γιαννιώτικη κοινωνία έργο προσφέρουν το Παράρτημα Ιωαννίνων της ΕΛΕΠΑΠ, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και ο Σύλλογος ΑμεΑ «Κυψέλη». Έργο που στηρίζεται κατά βάση στην ευαισθησία και την προσφορά πολιτών και επιχειρήσεων. 

Για την ενίσχυση του έργου των τριών αυτών κοινωφελών φορέων θα πραγματοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες τρεις ξεχωριστές συναυλίες προσφοράς και αγάπης, τις οποίες διοργανώνει η ομάδα Concarda του Γιαννιώτικου Ωδείου «Ars Nova».

Η πρώτη συναυλία θα γίνει αύριο, Παρασκευή και είναι αφιερωμένη στην «Κυψέλη. Η δεύτερη θα λάβει χώρα μεθαύριο, Σάββατο και στο επίκεντρό της έχει την ΕΛΕΠΑΠ, ενώ τη Δευτέρα, 22 Απριλίου θα γίνει η τρίτη συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς της «Φλόγας» Ιωαννίνων. 

Όλες οι συναυλίες θα φιλοξενηθούν στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (παλιά σφαγεία) με ώρα έναρξης τις 8.30 μ.μ.. Μαέστρος και ενορχηστρωτής είναι ο γνωστός ερμηνευτής Δημήτρης Υφαντής. 

Οι σημαντικές αυτές εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της εθελοντικής ομάδας των Paguristas. 

Οι δηλώσεις

-Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες στο Ωδείο «Ars Nova», η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Κυψέλη» Λούλα Βέρμπη ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία, κάνοντας γνωστό πως τα έσοδα της αυριανής συναυλίας θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου. Όπως είπε, η «Κυψέλη» δεν διαθέτει άλλες πηγές χρηματοδότησης για να λειτουργεί τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και για να υλοποιεί δράσεις απασχόλησης ΑμεΑ τα απογεύματα.

- Η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Βασιλική Κωστή (πρ. Διευθύντρια του «Χατζηκώστα») επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την πρωτοβουλία ενίσχυσης της Εταιρίας, επισημαίνοντας το έργο που εκείνη προσφέρει εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες προς παιδιά και ενήλικες με αναπτυξιακά προβλήματα. Έργο που υποστηρίζεται, όπως είπε, από όλους τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης μας. 

- Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της «Φλόγας Ιωαννίνων Ευανθία Καρρά σημείωσε πως τα έσοδα της τρίτης συναυλίας θα διατεθούν για τη συντήρηση του Σπιτιού των Παιδιών της «Φλόγας» στην Αθήνα. «Είμαστε γονείς παιδιών με καρκίνο. Αγωνιζόμαστε 40 χρόνια αφιλοκερδώς. Ο κόσμος είναι δίπλα μας τόσο πολύ όσο δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας για την πρωτοβουλία ενίσχυσης του Συλλόγου. 

-Τέλος, ο Δημήτρης Υφαντής χαρακτήρισε μεγάλη χαρά και τιμή την πρωτοβουλία αυτή, λέγοντας πως «είναι ό,τι λιγότερο το να προσφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους», ενώ δήλωσε πως ονειρεύεται μια μεγάλη συναυλία σε έναν ανοιχτό χώρο με όσους περισσοτέρους φορείς γίνεται. «Είμαστε άνθρωποι και κανείς δεν ξέρει πότε μπορεί να βρεθεί από τη μία θέση στην άλλη, δηλ. από τη θέση του παρατηρητή ενός φορέα, σε μέλος. Πρέπει η καρδιά μας, η συνείδησή μας να είναι πάντα έτοιμη και να προσφέρει και να δέχεται την προσφορά», τόνισε με νόημα. 

Παράλληλα, έκανε αναφορά στην ομάδα τραγουδιού Concarda και το πρόγραμμα των τριών συναυλιών, το οποίο, όπως είπε, περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις, με διασκευές τραγουδιών, αλλά και τη χρήση του σώματος, ενώ ανέφερε ότι ξεχωριστή νότα θα δώσουν οι παρεμβάσεις που έχει επιμεληθεί ο Κωστής Εμμανουηλίδης.