«Έλυσαν τα μάγια» σε γυναίκα στην Πρέβεζα με 190.000 ευρώ!

on .

MAGIA MAGISSA MENTIOYM

• Σε έξαρση βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κρούσματα τηλεφωνικής και διαδικτυακής απάτης, με τους επιτήδειους να προσπαθούν ακόμη και με ευφάνταστους τρόπους να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, όπως να αποσπάσουν λεφτά από μια γυναίκα στην Πρέβεζα για να της «λυθούν τα μάγια»!

Το τελευταίο, πάντως, περιστατικό που σημειώθηκε στην Πρέβεζα δεν το χωρά ανθρώπινος νους, μιας και οι απατεώνες δεν δίστασαν να επιστρατεύσουν ακόμη και… μεταφυσικά μέσα! Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε μια γυναίκα για υπόθεση κακουργηματικής απάτης, που κατηγορείται ότι μαζί με συνεργό της απέσπασαν από μια γυναίκα χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 190.000 ευρώ, για να της «λυθούν τα μάγια»!

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη μαζί με άγνωστη συνεργό της, αφού έπεισαν τη γυναίκα ότι μπορούν να «λύσουν τα μάγια» που άγνωστοι δήθεν είχαν κάνει σε αυτή και την οικογένειά της, κατάφεραν να της αποσπάσουν σταδιακά κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου έτους το συνολικό χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 40.000 ευρώ. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας για την ανακάλυψη της ταυτότητας της συνεργού συνεχίζεται.  

Τους απέσπασαν 153.000 ευρώ…

Στη σύλληψη ενός μέλους εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στις… γνώριμες πλέον τηλεφωνικές απάτες, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. Ως προς τον τρόπο δράσης της, το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης συνίσταντο στην πραγματοποίηση αιφνιδιαστικών κλήσεων σε ηλικιωμένα κυρίως άτομα, στα οποία τα μέλη της οργάνωσης προσποιούνταν ότι είναι γιατροί και τους ενημέρωναν ότι απαιτούνταν χρήματα για τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης, στην οποία έπρεπε κατεπειγόντως να υποβληθεί στενό τους συγγενικό πρόσωπο, ύστερα από σοβαρό τραυματισμό που δήθεν είχε υποστεί σε τροχαίο ατύχημα. 

Το βράδυ της Τρίτης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο, διότι όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα είχε αφιχθεί από την Αθήνα στα Ιωάννινα με ιδιόκτητο αυτοκίνητο και παρέλαβε από ηλικιωμένο το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Τα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον παθόντα, ενώ το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε. Δρώντας με τον παραπάνω τρόπο τουλάχιστον από τα τέλη του προηγούμενου μήνα, τα μέλη της οργάνωσης κατάφεραν να εξαπατήσουν ακόμη τρία ηλικιωμένα άτομα (δύο στα Ιωάννινα και ένα στην Καλαμάτα), από τα οποία απέσπασαν συνολικά 153.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον ακόμη δύο, από τα οποία είχαν απαιτήσει συνολικά 150.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση των υπολοίπων μελών και τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Με ναρκωτικά στην Άρτα

Από το πλούσιο αστυνομικό δελτίο των δυο προηγούμενων ημερών, δεν έλειψαν και υποθέσεις που αφορούν τη διακίνηση ναρκωτικών. 

Συγκεκριμένα, συνελήφθη χθες μετά τα μεσάνυχτα στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον ημεδαπό, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 342 γραμμαρίων. Σε έρευνα που επακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν μεταλλικός τρίφτης κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. 

Σε μία άλλη υπόθεση συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας  αλλοδαπός διωκόμενος, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κέρκυρας σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και συνολική χρηματική ποινή 25.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Επιπλέον, προέκυψε ότι στερείται των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή του στη χώρα. 

«Ποντικός» στην Ηγουμενίτσα

Ύστερα από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ταυτοποιήθηκε ένα άτομο για υποθέσεις διαρρήξεων σε καταστήματα στην Ηγουμενίτσα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τη νύχτα της 3ης Απριλίου, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε διαδοχικά από ζαχαροπλαστείο και κατάστημα ψιλικών το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ και καπνικά προϊόντα αξίας 7.000 ευρώ, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου αφαίρεσε από καφενείο χρηματικό ποσό 200 ευρώ και φιάλες ποτών αξίας 200 ευρώ. 

«Πιάστηκε» με μαχαίρι 

Συνελήφθη στα Γιάννενα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ένα άτομο, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε αναδιπλούμενο μαχαίρι, μήκους 16 εκατοστών.

Άλλες συλλήψεις…

• Καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης δυο μηνών για κλοπή εκκρεμούσε σε βάρος μιας ημεδαπής που συνελήφθη στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας.

• Τέλος, στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν στην Άρτα οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, διότι, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε, οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.