Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του «Π.Λ»

on .

EKPAIDEYTHRIA GEITONA PL 14 4 24

• Την ευκαιρία να μυηθούν στα… μυστικά του τοπικού έντυπου Τύπου και να ενημερωθούν για την προσφορά του είχαν το πρωί του Σαββάτου μαθητές της Α’ Γυμνασίου των «Εκπαιδευτηρίων Γείτονα» που επισκέφτηκαν τα γραφεία του «Πρωινού Λόγου».

Τα γνωστά Εκπαιδευτήρια, που εδρεύουν στη Βάρη Αττικής με ιδρυτή και Διευθυντή τον Ηπειρώτη Βελλαϊτη Ελευθέριο Γείτονα (τακτικός συνεργάτης επί σειρά ετών του «Π.Λ»), πέρα από το κατεξοχήν εκπαιδευτικό έργο που παράγουν, πρωτοπορούν σε διάφορα προγράμματα που αποσκοπούν στον εμπλουτισμό των γνώσεων και στην καλλιέργεια της κριτικής ικανότητας των μαθητών.

Στα πλαίσια, λοιπόν, της βιωματικής μάθησης που εδώ και χρόνια προωθούν τα γνωστά Εκπαιδευτήρια, ομάδα μαθητών της Α’ Γυμνασίου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας, συνοδευόμενοι από τον Ελευθέριο Γείτονα και δυο καθηγητές τους. Εκεί τους υποδέχτηκαν ο εκδότης του «Π.Λ» Γιάννης Κουτσολιόντος και ο δημοσιογράφος Νίκος Γιωτίτσας.

Ο εκδότης της εφημερίδας αναφέρθηκε στη διαδρομή του «Πρωινού Λόγου» από το 1957 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, εξήγησε στους μαθητές βήμα-βήμα τον τρόπο έκδοσης μιας καθημερινής τοπικής εφημερίδας, σημειώνοντας πόσο σημαντική είναι η έρευνα για την εγκυρότητα των θεμάτων της. 

Στη συνέχεια απάντησε στις απορίες και στις εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών και των καθηγητών, ενώ ανέφερε στους μαθητές ότι η ιστοσελίδα του «Π.Λ» λειτουργεί από το 1995.

Από την πλευρά του ο κ. Γείτονας εξήγησε στα παιδιά πόσο σημαντική είναι η συμβολή της εφημερίδας στην τοπική κοινωνία.

Η διαδραστική αυτή ξενάγηση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στα παιδιά, όσο και σε όλους εμάς στην εφημερίδα. Άλλωστε όταν οι εκδρομές των σχολείων έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, μέσα μάλιστα από βιωματικά προγράμματα, τότε αποκτούν ιδιαίτερη αξία για τους συμμετέχοντες μαθητές.

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της εκδρομής των Εκπαιδευτηρίων στα Γιάννενα, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και επισκέφτηκαν εκτός από την εφημερίδα, το ακριτικό Δολό Πωγωνίου, το Νησί και το Μονοδένδρι Ζαγορίου..).