Σκύλος εντόπισε 225 κιλά υδροπονικής κάνναβης σε φορτίο από την Ιταλία!

on .

NARKOTIKA 12 4 24

Ψηλά στην ατζέντα του πλούσιου αστυνομικού δελτίου στην Ήπειρο, βρίσκονται σχεδόν  καθημερινά υποθέσεις που αφορούν στην διακίνηση μικρών ή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, με τις αστυνομικές και τις λιμενικές αρχές να καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να «ξεσκεπάσουν» τα διάφορα κυκλώματα.

Γιγαντιαία επιχείρηση των λιμενικών στην Ηγουμενίτσα έβαλε μπλόκο σε εκατοντάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk). Η αξία, μάλιστα, των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών εκτιμάται έως 1.807.040 ευρώ!

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου, σε συνεργασία με την Ομάδα Κ9 και το Γραφείο Ασφαλείας, διενήργησαν στοχευμένο έλεγχο σε φορτηγό όχημα (τράκτορας/επικαθήμενο), το οποίο είχε εκφορτωθεί από πλοίο, προερχόμενο από λιμένα της Ιταλίας.

Κατά τον έλεγχο, κατόπιν ένδειξης από τον σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «Βλαντ», εντοπίστηκαν επιμελώς στοιβαγμένα στον χώρο του φορτίου 22 χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν 200 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), συνολικού μικτού βάρους 225,880 κιλών. Ο 54χρονος Έλληνας οδηγός του φορτηγού συνελήφθη, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών και το φορτηγό με το επικαθήμενο.

Μαθητής με σουγιά και κάνναβη

Ακόμη ένα περιστατικό που έλαβε χώρα σε σχολική εκδρομή στα Γιάννενα, απασχόλησε μέσα σε λίγες μέρες τις αστυνομικές αρχές.

Ένας ανήλικος μαθητής Λυκείου από τα Μέγαρα που βρισκόταν στην πόλη με σχολική εκδρομή, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων. Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο ελέγχων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των νέων, έκπληκτοι διαπίστωσαν, ότι ο ανήλικος έφερε αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και σουγιά μήκους περίπου 19 εκατοστών, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο μαθητής συνελήφθη, ενώ συνελήφθησαν επίσης για παραμέληση εποπτείας η υπεύθυνη καθηγήτρια της σχολικής εκδρομής και ο πατέρας τουμαθητή, ο οποίος μετέβη αυτοβούλως στην Αστυνομία, όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό. 

Συνελήφθη καταζητούμενος…

Αγγελία διεθνών αναζητήσεων των αλβανικών αρχών για το αδίκημα της «παράλειψης καταγγελίας εγκλήματος», με μέγιστη ποινή φυλάκισης τρία έτη εκκρεμούσε σε βάρος ενός αλλοδαπού που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Έκλεψαν ηλικιωμένη…

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έλαβε χώρα σε περιοχή της Άρτας την Πρωταπριλιά. 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο γυναικών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες προσέγγισαν ηλικιωμένη στην αυλή του σπιτιού της και αφού της απέσπασαν την προσοχή με διάφορες προφάσεις, η μία από αυτές εισήλθε στο σπίτι, από όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.