Κορυφαίος προορισμός τα Γιάννενα και για τις σχολικές εκδρομές!

on .

SXOLIKH EKDROMH 1

• Στους πιο δημοφιλείς προορισμούς συγκαταλέγονται τα Γιάννενα και για τις εκπαιδευτικές εκδρομές, αφού όλο και περισσότερα σχολεία επιλέγουν την περιοχή μας!

Αυτό επισημαίνει και ο πρ. Πρόεδρος, νυν μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης, σημειώνοντας ότι μετά τα δύο πολύ επιτυχημένα τριήμερα του Μαρτίου, η τουριστική κίνηση συνεχίζεται και τον Απρίλιο κυρίως μέσω των σχολικών εκδρομών, ενώ αυξημένες ροές αναμένονται και κατά την περίοδο του Πάσχα.

Οι σχολικές εκδρομές συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού Ιωαννίνων, αφού δίνεται η δυνατότητα και στους μαθητές να απολαύσουν τα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπία, αλλά και να γνωρίσουν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και διάφορα άλλα μνημεία εντός και εκτός πόλης. 

Αγαπημένος προορισμός…

Όπως εξάλλου τονίζει και ο Στ. Σιούτης σε χθεσινή ανακοίνωσή του «η πόλη και ο νομός των Ιωαννίνων θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής στον εκπαιδευτικό τουρισμό αποτελώντας αγαπημένο προορισμό για σχολεία όλων των βαθμίδων, αλλά και για άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως πανεπιστήμια και κολέγια. Η πλούσια ιστορία της περιοχής, τα σπουδαία μουσεία, τα διεθνώς αναγνωρισμένα μνημεία και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον έχουν συμβάλλει ώστε να κατοχυρώσουν τα Ιωάννινα μια από τις πιο υψηλές θέσεις στο βάθρο των ολιγοήμερων εκπαιδευτικών εκδρομών. Ταυτόχρονα, οι σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές, η φημισμένη τοπική κουζίνα, η ενημερωμένη αγορά και η πληθώρα επιλογών για ψυχαγωγία κάνουν τον προορισμό ιδανικό για να συγκεντρώσει πολυάριθμους μαθητές και σπουδαστές κάθε χρόνο».

Ο ρόλος του Αεροδρομίου!

Βέβαια, ο πρ. Πρόεδρος των Ξενοδόχων σημειώνει ότι ο Νομός μας θα μπορούσε να προσελκύσει πολλαπλάσιες εκπαιδευτικές εκδρομές αν ήταν πιο εύκολα προσβάσιμος αεροπορικώς. «Η ανάπτυξη του αεροδρομίου των  Ιωαννίνων και η σύνδεση με άλλες περιοχές όπως είναι η Κρήτη και η Κύπρος είναι κομβικής σημασίας για την περαιτέρω εξέλιξη του εκπαιδευτικού τουρισμού. Η προσέλκυση αυτού του είδους των επισκεπτών είναι εξαιρετικά σημαντική για δεκάδες επιχειρήσεις της πόλης μας, καθώς φέρνουν έσοδα σε τουριστικά καταλύματα, καταστήματα εστίασης, εμπορικά καταστήματα κ.ά. την ώρα που ο πληθωρισμός και τα υψηλά λειτουργικά έξοδα απειλούν τη βιωσιμότητα πολλών εξ αυτών…», αναφέρει, μεταξύ άλλων.