Μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ο κόμβος στο Πανηπειρωτικό!

on .

KOMBOS PANHPEIROTIKO

• Στην τελική ευθεία για την κατασκευή του μπαίνει ο ισόπεδος κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας με την Περιφερειακή οδό της πόλης, στο ύψος του Πανηπειρωτικού Σταδίου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο όσον αφορά στην οδική ασφάλεια, αν λάβει κανείς υπόψη ότι στο συγκεκριμένο σημείο έχουν προκληθεί κατά καιρούς αρκετά ατυχήματα και έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Τελευταία ήταν εκείνη 21χρονης φοιτήτριας, η οποία παρασύρθηκε από φορτηγό τον περασμένο Ιούλιο στην προσπάθειά της να διασχίσει τον δρόμο και άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο. 

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τον κόμβο κατακυρώθηκε χθες από την Περιφερειακή Επιτροπή. 

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 556.000 ευρώ και ο οριστικός ανάδοχός του είναι η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε..

Και άλλα έργα…

Εξάλλου, από την Περιφερειακή Επιτροπή αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι για μία σειρά άλλων έργων και συγκεκριμένα για τη σύνδεση του κυκλικού κόμβου Λυγιάς με παρακείμενους οδικούς άξονες, προϋπολογισμού 265.000  ευρώ, για την άμεση διευθέτηση ομβρίων και την άρση καταπτώσεων στο ορεινό δίκτυο του νομού Άρτας, προϋπολογισμού 369.520 ευρώ και για το οδικό κύκλωμα Μουργκάνας με αποκατάσταση ζημιών και οριζόντια σήμανση, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. 

Τέλος, εγκρίθηκε η διαδικασία για την δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή πλακοσκεπούς σύνδεσης Κάτω Νεοχωρόπουλο – οδού Νιάρχου», προϋπολογισμού 290.000 ευρώ.

Στο Πανεπιστήμιο

Στο μεταξύ, τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου. 

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο, για τη συντήρηση, αναβάθμιση και λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου και του γηπέδου ποδοσφαίρου που βρίσκονται εντός της Πανεπιστημιούπολης, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν σε χρήση, εκτός των φοιτητών και του προσωπικού του Πανεπιστημίου  και  στο κοινό της περιοχής.